Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ocak '14

 
Kategori
Deneme
 

Huzur

Huzur
 

Sol kitap ekinden alıntıdır.


Büyülü  kelimeler var dilimizde, duruma ve yerine göre anlam yüklenen, her insan için farklı çağrışımlar taşıyan,
 Huzur dolandı dilime, gelen mi? huzur verir yoksa giden mi?  insana  içinden çıkamadım. Her ikisi de olabiliyor hayatın içinde derken,
Başladım düşünmeye, kimi insandan söz ederken, "nasıl  huzurlu bir insan geldiği yere ışık saçıyor." deriz. Gerçekten duruşuyla, bakışıyla, sesinin ahengiyle, etkileyici sözleriyle, içinizi aydınlatır adeta yanın(ız)da daha fazla süre yanın(ız)da olabildiğince kalmasıdır arzulanan, olabildiğince ışığından alabilmek, huzurunda soluklanabilmek istersiniz. Çok uzak dahi olsa böyle insanlar aklınıza düştüğü anda içinizi hafif esintili  bir özlem kaplar,  özlemden gelen sağanaklarınızın hemen ardından çıkar  bir ucu sizin yüreğinizdeyken  öbür ucu düşündüğünüz yüreğin elindeki  rengarenk gökkuşağı..
 Bir de tam tersine tavır sergileyenler vardır. Aklınıza geldiği anda tedirgin eden, ne yapsanız yaranamadığınız, ne deseniz olmaz, heer şey yanlış ya da eksiktir. O'nun acısı, mutsuzluğu, hastalığı kimselerde yoktur. İşinden, eşinden, kiracısı olduğu evden, arkadaşından, yediği yemekten içtiği suya her şey ve herkes kötüdür, kusurludur. Huzuru da mutsuz eden bu insanların tek beslenme  kaynağıdır başkalarını huzursuz edebilmek, farkındadır aslında şikayet ettiği herşeyin kendisi için ne kadar kıymetli olduğunun mesela;  işinden şikayet eden birine "Bir duyum aldım seni işten çıkarıyorlarmış." deyiverin,  veya ev sahibinin, kendisini  şikayet ettiği evden çıkaracağını söyleyin ve bakın bakalım nasıl vazgeçilmez oluveriyor bir anda o iş ve iş yeri,  evi  ve ev sahibi!..
Öyleyse iş alanımız, sosyal çevremiz, aile ve arkadaş ortamlarımız ne olursa olsun. Hayat şartları, ülke gündemi  yeterince zorluyor herbirimizi  hiç olmazsa  biz etrafımızdakiler için zoru kolay kılmaya, aşılmaz  duvarlar  örmek yerine köprüler kurabilmeye,  düğümlemek yerine çözümleyebilmeye, çekiştirmek yerine yıpranan, yorulan ne varsa (pekiştirmeye)onarabilmeye yönelik emek vermeliyiz. Eğer vereceğimiz emeği haketmeyorsa da olay ya da kişi  kendi ruh ve beden sağlığımızın hayrına  olabilecek en kısa sürede uzaklaşabilmeliyiz.
 
Herkese  HUZURLA yaşayabilmenin kısmet olabilmesi dileğiyle...
03 /Ocak /2014 Cuma cemile 
 
Toplam blog
: 209
: 350
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Kurşun kalemden gelen ağaç kokusunun kağıtla buluşma büyüsüyle yoluna devam eden, Lise mezunu, ha..