Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '07

 
Kategori
İnançlar
 

Huzura varmak

Huzura varmak
 

İnsanoğlu çeşitli dinlere ve inançlara inanır. Yaradanın insanlığa son peygamber olarak gönderdiği Hz. Muhammet (s.a.v.) ve ışık olarak gönderdiği Kitabımız Kuranı Kerimin bize tebliğ edildiği yüce dinimiz İslamın insanoğluyla buluştuğu üç ayların içindeyiz.

İlahi dinlerin ve onların peygamperi olan ve inancımız gereği bizlerinde peygamberleri olan Hz. İbrahim' den Hz. İsa' ya kadar tüm Yüce Allah'ın elçilerinin işaret ettiği ve yaradanın "and olsun ki seni alemlere rahmet olsun diye gönderdik" diye söz ettiği peygamber efendimiz Hz. Muhammet' in (s.av.) bizlere ve gelecek nesillere tebliği olan yüce dinimiz İslam insanlığın son kurtuluş noktasıdır. İslam dini her yönüyle insanlığa bir rehber olmuş ve insanoğlunun sevgi ve barış içerisinde yaşaması için bizlere ışık tutmuştur.

Yeryüzünde şu anda binlerce masum veya masum olmayan insanların kanı akmakta ve akıtılmaktadır. Adı ister özgürlük mücadelesi olsun ister tam demokrasi için olsun bu akan kanların Yüce Allah' ın katında hiç bir değeri yoktur. Yüce Allah bir küçücük karıncanın bile canını almanın büyük bir günah olduğunu belirtirken bu katliamları din adına yapanlar Yüce Allah' a hesap vereceklerdir.

Sevgi ve hoşgörü dini olan dinimiz bizleri birbirimizi öldürmekten uzak durması için telkinlerde bulunmuş bizlere emanet olarak verilen bütün herşeyin gerçek sahibinin Yüce Allah olduğunu belirtmiştir. Onun için neyin kavgasını verdiğimi bir hatırlamamız gerekmektedir. Bizim olmayan bir emanetin gerçek sahibine döneceği için mi akıtıyoruz bu kanları. Hayır hayır bunlar tamamen bazı insanların çıkar için şeytanca işleridir.

Yaratılanı sev yaratandan ötürü düstüru her zaman rehberimiz olmalıdır. Bu can bedende emanet. Ancak emaneti gerçek sahibi alabilecektir. Gerisi boş bir hikayedir. Sevgi ve barış, huzur içinde birlikte yaşamak ve dünya nimetlerinden eşit faydalanmak ve yalancı dünyamızda şükrederek ahır ömrümüzü tamamlamak bu kadar zormudur. Yaratan insanı en güzel duygularla vücuda getirmiş. Dünyamızı bir çok ve birbirinden benzersiz koku ve renklerle, nimetlerle donatmış. Bizim için sonsuz Yaratan için sonu olan fezayı sırlarıyla birlikte yaratmış ve insanoğlunun hizmetine sunmuştur. Bu kadar şeyi kim kime sunar. Şükretmek dururken bu isyan kime ve niye?

Huzura varmak için, insanoğlunun kurtuluşu için, sevgi ve barış için tüm insanlığın kandili kutlu olsun. Dualarınız ve dilekleriniz kabul olsun.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..