Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '07

 
Kategori
İnançlar
 

Hz. Adem ve Sedir

Hz. Adem ve Sedir
 

Okuduklarımızı , duyduklarımızı, gördüklerimizi birbirimize aktarmalıyız ki değeri olsun. Yoksa tecrübelerimiz, bilgilerimiz bizim ile kaybolup gider.

Hayatım boyunca bu düşünceyi savunan biri olarak geçenlerde okuduğum bir alıntıyı ( efsaneyi) sizlere aktarmak istedim. Yazı Atlas Dergisinde idi ( Mayıs 2007 ).

Havva ile birlikte cenntten kovulan Adem iyice yaşlanmış ve öleceğini hisseder olmuş. Tanrı'dan kendisini ve bütün insanlığı bağışlamısını dilemeye karar vermiş. Bu amaçla üç oğlundan birini cennet bahçesine göndermiş. Bahçenin bekçiliğini yapan melek, Adem'in oğlunun duası üzerine iyi-kötü ağacından aldığı üç tohumu ona verir ve öldükten sonra babasının ağzına koyup öyle gömmesini söylemiş. Ve Hz. Adem ölmüş ve şimdi Lübnan'ın bulunduğu topraklara gömülmüş. Ve Hz. Adem'in ağzından yeşeren üç tohumdan Akdeniz ikliminin simgesi üç ağaç filiz vermiş: Zeytin, Servi ve Sedir.

Oldukça uzun yaşayan Sedir ağaçları Akdeniz bölgemizde yer almakta ( yaklaşık 100 bin hektar ). Bu rakamın %30 ise Antalya'nın Elmalı ilçesi civarındaymış. Yazıyı yazan Süleyman KAÇAR'a teşekkürler.

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..