Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '11

 
Kategori
İnançlar
 

Hz. Havva anamız, Hz. Adem babamız değil mi?

Hz. Havva anamız, Hz. Adem babamız değil mi?
 

Dünya bütün insanlığın. Sadece bizim değil ki.


Hz. Havva anamız, Hz. Adem babamız değil mi? 

Çekirdek aile ana, baba ve çocuktan oluşur bildiğin gibi güzel okuyucum.İnsanlık ailesinin anası Hz. Havva, babası Hz. Adem, çocukları da şimdiye kadar yaşadığı tahmin edilen 100 milyar insandır heralde bu durumda. Öyle değil mi? 

Aile içinde kavga etmek, kan dökmek ne kadar ayıp ve günahsa, insanlık ailesinin üyesi olan ülkelerin ister dini, ister milli, ister ekonomik gerekçelerle kavga edip, savaşıp anlamsız yere, kan dökmesi de aynı ayıp sınıfına girmez mi? 

Ne yani? Bunca dökülen kan ve gözyaşı din için, milliyet için, para için mi sadece? 

Değer mi? Bu kadar basit mi? Yazık değil mi? 

Tüm insanlığı yaradan, ayrı ayrı dillerden, ayrı ayrı milliyetlerden, ayrı ayrı dinlerden yaratmak yerine milletleri; dili, dini, milliyeti tek, bir insan topluluğu yaratamaz mıydı istese. Yaradan bu kadar farklı yaratmışken milletleri, tüm dünyayı tek tipleştirmeye çalışmak hangi aklı evelin fikri? Bu aynı zamanda yaradanın iradesine isyan etmek, kafa tutmak değil mi? 

Yeryüzünde genel kabul görmüş tüm dinler, hemen hemen benzer yasak ve emirleri bildirirken yeryüzündekilere, Hindu, Budist, Yahudi, Hristiyan, Müslüman olmanın çok da farklı bir değeri ve önemi olur mu insanlık değerleri açısından? Dünyaya "Merhaba!" diyen her bebek otomatikman ana babasının dinini kabul etmiyor mu? Eğer öyleyse, ilk dini tercihi başkaları tarafından yapılan, hazır bulduğuna uyan, masum bir bebeğin ne suçu, ne günahı olabilir ki? 

Önemli olan insan olmaksa gerçekten eğer, Türk, Kürt, Ermeni, Yahudi, Arap, Hindu, Rus, Çinli olmanın bir değeri kalır mı? 

İnsanlığın ortak mirası, ortak geleceği olan doğrular, değerler insanlığın ortak aklının ürünü değil mi? 

Evrensel temel doğrular dünyanın her yerinde din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın benzemiyor mu birbirine? 

Hz. Havva anamız, Hz. Adem babamız değil mi? Din, dil, ırk farkeder mi? Derimiz beyaz, siyah, sarı ya da kızıl diye, bize öğretilen temel değerler değişir mi? 

Bakma sen insanlık budalalarının, herkesi tek tipleştirmeye, esirleştirmeye çalışmalarına. silmeye çalışmasına insanı, insanlığı yeryüzünden. Beyhudedir bu yapılanlar. Bunu ancak bilgisi tam, yüreği sağlam olan anlar. 

Sonuçta: Hz. Havva anamız, Hz. Adem babamız değil mi? Bunu görmezden gelmesi, inkar etmesi 300 - 500 çapsızın; bu, gerçeği değiştirir mi? 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..