Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '10

 
Kategori
İnançlar
 

Hz. İsa'nın, Kuran'da müjdelenen dönüşü

Hz. İsa'nın, Kuran'da müjdelenen dönüşü
 

http://www.hazretiisagelecek.com/


Hz. İsa'nın yeryüzüne döneceği konusunda da, doğruluğu kesin olan bilgiye ulaşabileceğimiz tek kaynak, Kuran-ı Kerim ve sahih hadis-i şeriflerdir. Allah Kuran'da, Hz. İsa'nın ölmediğini, Kendi katına yükseltildiğini açıkladığı gibi "ahir zaman"da Hz. İsa'nın ikinci kez dünyaya geleceğini de haber vermiştir. Ayrıca Peygamberimiz (sav) de Hz. İsa'nın yeryüzüne geri geleceğini pek çok hadis-i şeriflerinde bildirmişlerdir. Bu konuya ilişkin bilgiler Kuran'da şöyle yer almaktadır:

"Andolsun, Kitap Ehlinden, ölmeden önce ona inanmayacak kimse yoktur. Kıyamet günü, o da onların üzerine şahit olacaktır." (Nisa Suresi, 159) Yukarıdaki ayette yer alan "ölmeden önce ona inanmayacak kimse yoktur" ifadesinde geçen "o" zamiri Hz. İsa için kullanılmıştır. Bu ayetin öncesinde yer alan Nisa Suresi'nin 157. ve 158. ayetleri bu zamirin Hz. İsa için kullanıldığını ortaya koymaktadır: "Ve: "Biz, Allah'ın Resulü Meryem oğlu Mesih İsa'yı gerçekten öldürdük" demeleri nedeniyle de (onlara böyle bir ceza verdik.) Oysa onu öldürmediler ve onu asmadılar. Ama onlara (onun) benzeri gösterildi. Gerçekten onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, kesin bir şüphe içindedirler. Onların bir zanna uymaktan başka buna ilişkin hiçbir bilgileri yoktur. Onu kesin olarak öldürmediler." (Nisa Suresi, 157) "Hayır; Allah onu Kendine yükseltti. Allah üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir." (Nisa Suresi, 158) Bazı kimseler ayette geçen "ölümünden önce" ifadesinin, "Kitap Ehlinin kendi ölümlerinden önce" inanması anlamında olduğunu düşünmektedirler. Bu yoruma göre, Kitap Ehli'nden olan her kişi kendisine ölüm gelmeden Hz. İsa'ya mutlaka iman edecektir. Oysa Kitap Ehli tanımlamasına dahil olan Yahudiler, Hz. İsa döneminde ona iman etmemekle kalmamış, onu öldürmek için tuzak kurmuşlardır. Hz. İsa'dan sonra yaşayıp ölen Yahudi ve Hıristiyanların da Hz. İsa'ya -Allah'ın Kuran'da bildirdiği şekilde- iman etmiş olduklarını iddia etmek gerçek dışı bir yaklaşım olacaktır. Bunun yanı sıra ayetin devamında geçen 'kıyamet günü, o da onların üzerine şahit olacaktır' ifadesi de yine Hz. İsa'nın geleceğine işaret etmektedir. Sonuç olarak, ayetlerin bizlere gösterdiği gerçek şudur: "Hz. İsa ölmeden önce tüm Ehli Kitap ona iman edecektir".

Kuran'ın pek çok ayetinde Hz. İsa'nın ikinci kez yeryüzüne döneceğine dair kesin ifadeler bulunmaktadır. Bunlardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz:

- Hz. İsa'nın yeniden yeryüzüne döneceği ile ilgili bir başka ayet de Zuhruf Suresi'nin 61. ayetidir. Allah bu surenin 57. ayetinden itibaren Hz. İsa'dan bahseder:

"Meryem oğlu (İsa) bir örnek olarak verilince, senin kavmin hemen ondan (keyifle söz edip) kahkahalarla gülüyorlar. Dediler ki: "Bizim ilahlarımız mı daha hayırlı, yoksa o mu?" Onu yalnızca bir tartışma-konusu olsun diye (örnek) verdiler. Hayır, onlar 'tartışmacı ve düşman' bir kavimdir. O, yalnızca bir kuldur; kendisine nimet verdik ve onu İsrailoğulları'na bir örnek kıldık. Eğer Biz dilemiş olsaydık, elbette sizden melekler kılardık; yeryüzünde (size) halef (yerinize geçenler) olurlardı." (Zuhruf Suresi, 57-60)

Bu ayetlerin hemen arkasından gelen 61. ayette yüce Allah Hz. İsa'nın kıyamet saati için bir ilim olduğunu belirtmektedir:

"Şüphesiz o, kıyamet-saati için bir ilimdir. Öyleyse ondan yana hiçbir kuşkuya kapılmayın ve Bana uyun. Dosdoğru yol budur." (Zuhruf Suresi, 61)

Bu ayet Hz. İsa'nın ahir zamanda yeryüzüne dönüşüne ilişkin açık bir işaret içermektedir. Çünkü Hz. İsa, Kuran'ın indirilişinden yaklaşık altı asır önce yaşamıştır. Dolayısıyla bu ilk hayatını "kıyamet saati için bir bilgi" yani bir kıyamet alameti olarak anlayamayız. Ayetin işaret ettiği anlam, Hz. İsa'nın, ahir zamanda, yani kıyametten önceki son zaman diliminde yeniden yeryüzüne döneceği ve bunun da bir kıyamet alameti olacağıdır. (En doğrusunu Allah bilir.)

Böyle kutlu bir dönemde olmamız Allah'ın bize bir peygamberi görmeyi müjdelemesi büyük bir nimet ve mucizedir.Hz.İsa (a.s) güzeller güzeli geldiğinde Kuran'ın hak kitap olduğunu okur okumaz anlayacak ve onunla hükmedecektir.Hristiyanlığı tahrif olmuş kısımlarından arındırıp hak kitaba çağıracaktır.Mehdi'nin arkasında namaz kılacak ve İslam ahlakını birlikte yeryüzüne hakim edeceklerdir.

kaynak:http://www.hazretiisagelecek.com/

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..