Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '10

 
Kategori
İnançlar
 

Hz. Mehdi (A.S.)'ın çıkış zamanı ile ilgili Bediüzzaman'ın sözleri

Hz. Mehdi (A.S.)'ın çıkış zamanı ile ilgili Bediüzzaman'ın sözleri
 

Beiüzzaman Said Nursi,eserlerinde Hz.Mehdi'nin gelişini müjdelemiştir.


Bugün yine sizlere, asrımıza yön verecek olan Hz.Mehdi(a.s)'ın çıkışından bahsetmek istiyorum. Bazı kesimlerce her ne kadar görmezden gelinip ya da gelişi bir sonraki yüzyıla ertelenmeye çalışılsa da Hz.Mehdi bütün ehli sünnet alimleri tarafından müjdelenmiştir. Çıkışı sahih hadis kaynaklarına göre hicri 1400'tür.Yani 1979-1980'de Hz.Mehdi(a.s)çıkmıştır ve şu anda faaliyetlerini devam ettirmektedir. Çıkışı'nın gizlenmeye çalışılması da çıkış alametlerinden bir tanesidir. Hz.Mehdi(a.s) bu yüzyılda deccali fikir sistemine karşı yani darwinizm, materyalizm'in fikir sistemini fikri olarak çökerterek İslam ahlakını hakim edecektir. Darwinizm şu anda fikri olarak çökertilmiştir.Şu anda dünyada yaşanan dine dönüş bunun açık alametidir.

Bediüzzaman Said Nursi'de eserlerinde Hz.Mehdi'nin çıkış tarihini net olarak ifade etmiştir.Bu önemli bilgiyi sizlerle de paylaşmak istiyorum.

İSTİKBAL-İ DÜNYEVİYEDE (dünyanın geleceğinde) 1400 SENE SONRA GELECEK BİR HAKİKATİ asırlarında karib (yakın) zannetmişler. (Sözler, s. 318)

Ta 1371 senesinden sonraki alem-i İslam'ın mukadderatına (kaderine) nazar eden (göz atan) Hutbe-i Şamiye'deki hakikatler... Evet şimdi olmasa da 30-40 sene sonra fen ve hakiki marifet (müsbet ilimler ve sanat, ilim ve fenlerle öğrenilen bilgi) ve medeniyetin mehasini (medeniyetin iyiliklerini) o üç kuvveti tam teçhiz edip, cihazatını verip o dokuz manileri mağlup edip dağıtmak için taharri-i hakikat meyelanını (hakikati araştırma meyli) ve insaf ve muhabbet-i insaniyeyi (insan sevgisini) o dokuz düşman taifesinin cephesine göndermiş, inşaAllah YARIM ASIR SONRA onları darmadağın edecek. (Hutbe-i Şamiye, s. 25)

YETMİŞ BİRDE FECR-İ SADIK (tan yerinin ağarması, Güneş doğmadan önceki kızıllık, sabah vakti) BAŞLADI veya başlayacak. Eğer bu, fecr-i kazib (sabaha karşı ufukta yayılmaya başlayan birinci kızıllık) de olsa, OTUZ KIRK SENE SONRA FECR-İ SADIK (fecr-i kazibden sonra yayılmaya başlayan ikinci aydınlanma) ÇIKACAK. (Hutbe-i Şamiye, s. 23)

1371 + 30 = 1401 = 1981 1371 + 40 = 1411 = 1991 Bu zamanda öyle fevkalade hakim cereyanlar var ki, herşeyi kendi hesabına aldığı için, faraza HAKİKİ BEKLENİLEN VE BİR ASIR SONRA GELECEK O ZAT dahi bu zamanda gelse... (Kastamonu Lahikası, s. 57)

Bediüzzaman bu sözünü Hicri 1354 yılında söylemiştir. Yani Hz. Mehdi (a.s.) Hicri 1400’ün içerisinde ortaya çıkacaktır. ... Bu hakikatdan anlaşılıyor ki; SONRA GELECEK O MÜBAREK ZAT RİSALE-İ NUR’U BİR PROGRAMI OLARAK NEŞR VE TATBİK EDECEK (yazma ve dağıtma yoluyla yayacak ve uygulayacak). (Sikke-i Tasdik-i Gaybi, s. 9)

O İLERİDE GELECEK ACİB (şaşılan, hayret uyandıran, benzeri görülmeyen) ŞAHSIN bir HİZMETKARI ve ONA YER HAZIR EDECEK BİR DÜMDARI (yardımcı kuvveti) ve O BÜYÜK KUMANDANIN PİŞDAR BİR NEFERİ (önden giden bir askeri) olduğumu zannediyorum. (Barla Lahikası, s.162)

TA AHİR ZAMANDA HAYATIN GENİŞ DAİRESİNDE (dünya çapında) ASIL SAHİPLERİ, YANİ MEHDİ VE ŞAKİRTLERİ (talebeleri) CENAB-I HAKK’IN İZNİYLE GELİR , O DAİREYİ GENİŞLETİR ve O TOHUMLAR SÜMBÜLLENİR. BİZLER DE KABRİMİZDE SEYREDİP ALLAH’A ŞÜKREDERİZ. (Kastamonu Lahikası, s. 99)

Şimdi hatıra geldi ki, eğer şeddeli "lamlar" ve "mimler" ikişer sayılsa BUNDAN BİR ASIR SONRA ZULÜMATI DAĞITACAK ZATLAR İSE, HAZRET-İ MEHDİ'NİN ŞAKİRTLERİ OLABİLİR.” (Şualar, 1. Şua, s. 605) (Sikke-i Tasdik-i Gaybi, sf. 90) (Bediüzzaman 1. Şua’yı 1936’da yazdı)

bediuzzamansaidnursi.net/

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..