Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '07

 
Kategori
Tarih
 

Hz. Şit A.S

Hz. Şit A.S
 

Âdem aleyhisselamın oğullarından Kabil'in Habil'i şehit etmesinden 5 veya 30 sene sonra dünyaya gelen Şit aleyhisselamın alnına son peygamber Muhammed (S.A.V.)'in nuru intikal etti ve onun alnında parladı. Hz. Âdem bu oğlunu diğer çocuklarından çok severdi. Bütün evladı üzerine onu reis yaptığı gibi, vefat edeceği zaman bütün yeryüzünün halifeliği için onu tayin etti. Şit aleyhisselam babası Hz. Âdem ile veya kardeşleriyle beraber Kâbe’yi balçık çamuru kullanarak taştan yaptı. Âdem alehisselamın vefatından sonra, Şit aleyhisselama peygamber olduğu bildirilip vahiy geldi. Allahü Teala Şit aleyhisselama 50 suhuf (sayfa) kitap gönderdi.

Hz. Şit'e nazil olan suhuf'da; hikmet ve riyaziye (matematik) ilimleri, kimya, simya ilmi ve çeşitli sanatlar, ayrıca daha birçok şeyler bildirildi. Şit aleyhisselam dininin esasları, Âdem aleyhisselamın bildirdiği dinin esaslarına uygun idi. Şit aleyhisselam 1000 şehir kurup sınırlarını tespit etti. Her şehrin kapısında “ La ilahe illallah, Âdem Safvetullah, Muhammed Habibullah” yazılı idi.

Şit aleyhisselamın çocukları ve torunları kurdukları şehirlerde huzurlu ve mesut yaşadılar. Şam'dan Yemen'e de giden Şit aleyhisselam, Habil'i şehit ettikten sonra Yemen'e gidip azgınlaşan Kabil'in çocuklarına ve torunlarına Allah'ın yasaklarını ve emirlerini anlattı. Bu kavim Hz. Şit'in davetini kabul etmeyip azgınlık gösterdiler. Hz. Şit onlar ile cihat etti. Bu savaşta kılıç kullandı. Şit aleyhisselam vefat etmeden önce yerine oğlu Enus'u halife tayin etti.

Şit aleyhisselam vefat ettikten sonra kuvvetli rivayete göre Mina'daki mescidin minaresi dibinde medfün olan Âdem aleyhisselamın yanına defn edildi. Âdem aleyhisselam vefat edeceği zaman oğlu Şit aleyhisselama: "Yavrum! Bu alnında parlayan nur, son peygamber olan MUHAMMED (S.A.V.)'in nurudur. Bu nuru mü'min, temiz ve iffetli hanımlara teslim et ve oğluna da böyle vasiyette bulun" buyurdu.

İşte bu nurun hürmetine 18 bin âlem yaratıldı. “Sen olamasaydın âlemleri yaratmazdım”.O YARATILMASAYDI HİÇ KİMSE YARATILMAZDI, O YARATILMIŞ OLMASAYDI HİÇ BİR ŞEY YARATILMIŞ SAYILMAZDI. Ebu Zer Gifari radiyallahu anh şöyle rivayet etti: "Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem'e “Ya Resulullah! Allahü Teala kaç kitap gönderdi? Diye sordum. 104 kitap gönderdi. Şit'e 50 sahife indirdi...” buyurdu." Şit aleyhisselam hakkında bilgimiz azdır, Çünkü hakkında herhangi bir ayet inmemiştir

 
Toplam blog
: 67
: 4037
Kayıt tarihi
: 24.04.07
 
 

17 Şubat 1986'da: Soğuk karlı bir Şubat gecesi Koca Karı olan ebenin ellerine ''bilim otoritelerinc..