Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '18

 
Kategori
İnançlar
 

Hz. İsa, Tahrip Edilen İncil'lerde de Muhammed(sav)i Müjdelemektedir

İncil, Hz. İsa’nın konuşmalarının, yaşadıklarının çoğunlukta yer aldığı tahrip edilmiş bir kitaptır. Kuran ise hep Allah’In vahyinden oluşması yönüyle ayrılmaktadır, konuşmalara değil tamamen Arapça edebi mucizesiyle vahiylerden oluşur. Kuran, Muhammed(Sav) e mucize olarak verilmiştir, kıyamate kadar duracaktır. İlk önceleri derilere yazılan Kuran ayetleri sonra derlenerek kitap haline getirilmiştir. Hz. İsa’nın havarilerinden öğrenilen İncil ise farklı versiyonlardadır ve sonrakiler tarafından tahrip edilmiş kısımları aşikardır. Özellikle, bu tahribin Hz. İsa’nın çarmıha gerilmesi ve teslis inancı etrafında olduğu görülmektedir. Bunun dışında, Hz. İsa’nın sözlerine bakıldığında islami tasavvur ile ne kadar uyuştuğu görülecektir ki bu konu uzun uzadıya yazılmayı gerektirip başka bir yazıda ele alınmaya muhtaçtır. İncil’i tahrip edenlere Kuran’da büyük bir azaptan haber verilmektedir. İncil’de tahribe rağmen, Hz. İsa’nın Allah’ın oğlu olmadığı ve son peygamberden bahsettiği açıkça anlaşılmaktadır.

Bilindiği gibi, İsa’nın doğuşu Milad kabul edilmiş buna göre, bizim de ülkemizde kullandığımız MİLADİ takvim oluşturulmuştur. HİCRİ takvim ise, Muhammed(sav) in hicretinin esas alındığı takvimdir. Miladi takvime göre, 325 yılında İznik’te yapılan toplantıda 4 İncil seçilmiştir. Kısacası tahrip edilenlerden bunlar seçilmiştir ki içerisindeki çelişkilerden aslında gerçek çıkmaktadır.

FARAKLİT, yunanca övülen demek olup, tahrip edilen İncil’lerde de, Arapça Ahmed isminin karşılığı olarak yer almaktadır ve Hz. İsa’nın İncil’de şöyle dediği yer almaktadır: (Yuhanna, Bâb 14, Âyet: 26) Benim adımla Rabbin göndereceği FARAKLİT size her şeyi öğretecek ve size söylediğim her şeyi hatırınıza getirecektir. KURAN’da ise Saff suresi 6. Ayette aynı bilgi verilmektedir: Meryem oğlu İsa: 'Ey İsrailoğulları! Doğrusu ben, benden önce gelmiş olan Tevrat'ı doğrulayan, benden sonra gelecek ve adı Ahmet olacak bir peygamberi müjdeleyen, Allah'ın size gönderilmiş bir peygamberiyim' demişti. Ama o elçi, kendilerine belgelerle geldiği zaman: 'Bu, apaçık bir sihirdir' demişlerdi.

Matta bölüm 3/ 11. Kısım: Gerçi ben sizi tövbe için suyla vaftiz ediyorum, ama benden sonra gelen benden daha güçlüdür. Ben O’nun çarıklarını çıkarmaya bile layık değilim. O sizi Kutsal Ruh’la ve ateşle vaftiz edecek.

Bakın burada ise, ben O(sav)nun çarıklarını bile çıkarmaya layık değilim demektedir. Yani, İsa(as) kendinin Allah’ın oğlu olmadığını ve son peygamberin geleceğini müjdeliyor ki, Mesih demek aynı zamanda müjdeci demektir. Her şeyi yazmaya imkan olmadığından azdan çok anlayanlara bu kadarı kafidir.

 

 
Toplam blog
: 36
: 251
Kayıt tarihi
: 08.04.13
 
 

Anadolu kültüründeniz efendim! Merhametli ama kötülüğe karşı keskin kılıncız. İnsanı nedir insan ..