Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hz. Mehdi a.s.

Hz. Mehdi a.s.
 

"Her insan özünde bulunan kabiliyetini geliştirebildiği ölçüde bir Mehdi'dir".
 
MEHDİ: Hediye, kurban, lütuf, ikram, bayramlık. Hastalıktan kurtulmuş olan. İyileşmiş, iyilerden olmuş. Sükûnete ermiş, ermiş. Hakikati bulmuş olan. İrade sahibi. Yetişkin, ergen. Akıl melekelerini kullanabilen kişi. Aklı başına gelmiş kimse. Yetiştiricilik hakkını kazanmış olan, yetiştirici, eğitmen. Öğretici. Rüşt sahibi, reşit. Doğru ile yanlışı ayırabilen. Hidayete ermiş kişi. Kemâlât sahibi, insanı kâmil. Usta. Baba. Ahit, akit sahibi. Gönlündeki zulmetten kurtulmuş, huzurlu, felaha ermiş bireydir.
 
Mehdi; "Hidayete erdirilen ya da hidayete vesile olan" anlamlarına gelmektedir. "Kendisine rehberlik edilen", Allah tarafından yol gösterilen, hususi ve şahsi bir tarzda Allah'ın hidayetine nail olan kişi manasındadır. Ahir zamanda geleceğine ve İslam'ın dünya hâkimiyetini gerçekleştireceğine inanılır.
 
Hidayet; Başlangıç, girizgâh, arife, öncelik. Hadi olmak. Hadi yetisi. Aydınlanmak. Ayıkmak. Kıyam. Uyanmak. Kalp ve akıl erişkinliği. Farkındalık. Net algı.
 
Daima Diriliş
"Var olan hiçbir şey yok olmaz". Bu olgu fen bilimlerinde esastır. Süre içerisinde değişime, dönüşüme tabii olur. Gaz, sıvı, katı gibi. Evrenin varoluşunda bilinen ilk evre de toz bulutu, nebula, gaz hali Hidrojen'dir. Bilimde "Bigben, büyük patlama" olarak açıklanan bu başlangıç dinsel literatürde "nurun yaratılışı" olarak anlatılır.
 
Dirilmek; Kalpteki perdelerin aralanıp gerçeklerin açıkça görülmesidir. Uyanık, basiretli, ferasetli olabilmektir. Farkında olmaktır. Kendini bilmektir.
 
Cesetlerin tekrar toprak olması, sonra tekrar mayalanıp üflenmesi daha sonra düşünülmesi gereken bir oluştur. Çamur kalıbı sadece bir illüzyondur, kukladır, karikatürdür, karagöz oyunundan ibarettir özetle.
 
Unutma ki, güneş de batar, ancak batmaz aslında.
 
Tekrar dirilişte bizi aldatan; Bedenimizden ruhun çıkması ve ardından kabre defnedilmemizdir. Bu yalnızca ruha giydirilen kıyafetin yıpranmasından ibarettir. Kabir, hürmeti edilmesi gerekmekle birlikte, sembolden ibarettir özünde. Mevcut elbise çıkarılır ve yeni ikram edilen giyilir. Ne miktarda hazine sahibi isek, cesedin kabre defninin ardından tekraren diriltildiğimizde ayni misliyle sermaye sahibi oluruz. Doğal olarak kazancımız, servetimiz karşılığında alım gücümüz olur. Ne kadar çok gönle girmiş isek o derece engin olur kabrimiz. Kendi elimizle götürürüz ve bize ikram edilir, bir sonraki ceset, beden, heykel, kıyafet içerisinde. Ve tabii ki, bıraktığımız kalıcı eserler de sürekli yatırım olarak hiç beklemediğimiz anda kendi lehimize getiri olarak karşımıza çıkarlar. Ne vakit? Tekrar diriltildiğimiz zaman diliminde.
 
Aslında, dünyadaki mal, mülk, servet, makam ve de mevkii de bu değerlendirme kapsamındadır. Daha ne anlatayım, sözün tamamını söyledim.
 
Zaman insanın emrinde bir köledir. Mutlak hüküm sahibi değildir kat'iyen.
 
Henüz, hali hazırda üzerimize giydirilmiş olan şu çamurdan kalıp 'beden' diye adlandırdığımız kıyafetimiz içerisinde iken de yeniden dirilişi yaşamak olasıdır. Olanak dışı değildir. Nasıl yani?
 
Ölmeden önce ölüp tekrar dirilmek mümkündür. Kendini aşmak, kalp ve akıl eşiğini atlamakla olasıdır. Bu durumda, bir sonraki yaşam evreleri erkene alınmış olur. Zaman atlanır. Aşama, level, safha, kademe, katman vs. “Mevcud ömre tur bindirmek” olarak da ifade edilmesi yanlış olmaz.
 
Bilinmesi gereken, kavramların sözcük anlamlarını doğru anlamak ve de ne anlattığının farkına varmaktır. Mesajı doğru algılamaktır.
 
1.. Beden bir aldatmacadır.
a.) Hacivat, karagöz oyunudur.
b.) Karikatürdür.
c.) İllüzyondur.
d.) Güneş, ışık olmayınca kaybolan, esasında olmayan renkler gibidir.
e.) Çürüyüp giden bol sulu bir çamurdur.
f.) Âdem ile kendi arasındaki çamurdan bir perdedir.
g.) Örtüdür, kıyafettir.
 
2.. Ölüm = değildir, kabre, mezara girmek. Dünya değiştirmektir. Farklı bir yaşam boyutuna geçiştir. Yıpranmış beden kıyafetinin değiştirilmesinden ibarettir.
 
Hali hazırda yaşanmakta olunan dünya gezegeni içerisinde, farklı bir beden kıyafeti içerisinde yeniden yeni bir anne babadan dünyaya gözlerini açmaktır.
 
Bir sonraki dizi filminde yeni bir karakter olarak oynamak gb.
 
3.. Ölmeden önce ölen, şehitliği şu an içinde olduğu çamur kalıbını henüz yitirmeden canlı canlı yaşayan kişi, yeniden dirilmiştir ve zaman atlamıştır. Daha sonra olacakları da canlı canlı görür ve de yaşar. Farkındalık, ayıkma, basiret, basikat, feraset, uz görü, kalp ve akıl gözü vb.
 
Yaratıcı ile dostluğunuz ne derece güçlü olur ise, bilme katsayınız da o derece fazla olur. Yahut yaratıcılıktaki başarısı oranında bilge olur insan. Hepsi bu.
 
Siz yine de bana güvenmeyin, gidin kendiniz dost olun dosta, sevgili edinin kendinizi ilk, tek, yegâne kaynaktan edinin bilgilerinizi.
 
ÖZ KELAM: Mehdilik, bireyin kendi kalp ve akıl algılarının gelişmesidir, olgunlaşmasıdır. Mesih de Mehdi de insanın bizatihi kendisidir.
 
Hoşça kalın.
 
KAYNAKÇA
Osmanlıca Türkçe Lügat - Mevlüt KARACA 'Hisar YAYINEVİ’
Türkçe Sözlük- Türk Dil Kurumu YAYINLARI
Kanar Arapça Türkçe Sözlük - Prof. Dr. Mehmet KANAR 'SaY'
Microsoft Word Sözlüğü
https://tr.wikipedia.org/wiki/Mehdi
 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..