Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '07

 
Kategori
Kitap
 

Hz.Peygamberimizin insanları kazanma yolları..!

Hz.Peygamberimizin insanları kazanma yolları..!
 

Kaybetmek yerine kazanmak, yıkmak yerine yapmak, öldürmek yerine yaşatmak, üzmek yerine sevindirmek. Bu örnekleri uzatmak çok kolay. Açık olan birşey var ki o da ilk söylenenlerin yapılmasının her zaman daha zor olduğudur. Öyle ya herhangi bir şeyi bozmak çok kolaydır. Düşünün domino taşlarıyla aylarca süren ve büyük özverilerle dizilen taşları çok daha kısa sürelerde yerle bir etmeniz mümkündür.

İnsanı ilişkilerle de durum pek farklı değildir. İnsanoğlu doğası gereği kendisine sunulan herşeyi öyle hemen kabul etmez. Bazen doğruluğunu bilse de değişik duyguların etkisiyle bildiğinin tersini söylemeye ve öyle inanıyor gözükmeye devam eder. Bu gibi kişileri inandırmak, ikna etmek çok sabır ve özveri ister.

İnsanları kazanma konusunda en kötü durumlarla kimler karşı karşıya gelmiştir. Tabii ki Peygamberler. Çünkü onlar gönderildikleri toplumlar onların söylediklerine taban tabana zıt bir hayat sürerken onları hidayete erdirmeleri için ALLAH tarafından gönderilmişlerdir. Ve hiçbir Peygamber insanı olarak güzel bir noktayı yakalamış toplumlara değil aksine aşırı giden, hak hukuk bilmeyen, acımasız bir hayat süren kavimlere gönderilmişlerdir. Doğal olarak bu tür toplumları böyle bir yaşantıdan çıkarıp insana yakışan haysiyetli bir yaşama inandırmak çok fazla sabırı, çok fazla çalışmayı ve insanları kazanma için çok dil dökmeyi gerektirmektedir.

Bu tür zorlukların en büyüklerine göğüs geren şüphesiz Sevgili Peygamberimiz olmuştur. Onun hayatı bu anlamda ibretle irdelenmesi ve her anından çok önemli dersler çıkarılması gereken özel bir yaşamdır. İşte Mehmet Dikmen tarafından kaleme alınmış bu kitap Sevgili Peygamberimizin hayatı boyunca insanları kazanmak için uyguladığı metotların neler olduğunu yaşanmış gerçek örneklerle ortaya koyuyor. Kimsenin bir diğeri için parmağını bile kaldırmak istemediği bir dönemde hepimizin ibretle okuması gereken güzel bir eser.


Hoşcakalın..!
 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..