Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '07

 
Kategori
İnançlar
 

İbadetler ve Temiz Kalpli Olma..!

İbadetler ve Temiz Kalpli Olma..!
 

Çok sevdiğim bir söz vardır:

"Kişi inandığı gibi yaşayamıyorsa, yaşadığı gibi inanmaya başlar...!"

diye. Son dönemlerde değişik kişilerden duyduğum ve her seferinde kişiyle olan yakınlık derecesine göre dilimiz döndüğünce anlattığım bir yanlış kanıdan bahsetmek istiyorum. Eminim siz de benzer cümleleri duymuşsunuzdur:


" Efendim ben ibadetlerimi (Namaz, Oruç vb..) pek yapamıyorum. Ama benim diğer insanlara en ufak bir bir yanlışım yok. BENİM KALBİM ÇOK TEMİZ. Zaten önemli olan şey de bu zaten.. !"

:))) bu cümleler benim yüzümde hep bir tebessüm uyandırır. Çünkü kişinin nasıl olur da böyle bir kanıya kendini inandırdığını anlayamayıp, sadece tebessüm ederim. Çünkü böyle bir inanışın dayandığı temeli de bir türlü anlayamam. Öyle ki:

1. Kişi olarak sen nasıl oluyorda kalbinin temizliğinden bu kadar emin olabiliyorsun. Buna karar verecek olan kişiler senin dşındakilerdir.

2. İslam dininin neresinde "İbadetler sadece kalpleri yeteri kadar temiz olmayanlar içindir. Kalplerinin temizliğine kanaat getiren kişilerin ibadet yapmasına gerek yoktur." diye yazmaktadır.

3. Dünya gelmiş geçmiş ve de gelecek öyle bir kişi var mıdır ki kalbi Sevgili Peygamberimiz Hz. MUHAMMED (S.A.S)' den daha temiz olduğu için ibadet yapmasına gerek olmasın. O bile geçmiş ve gelecek günahları affedilmiş olmasına rağmen ibadetlerini hiç aksatmadan yerine getirmiştir. Öyleyse sen nasıl böyle bir mazeretin arkasına sığınmaya kalkarsın.

İbadet dinin gerek şartıdır. Doğrudur, yeter şartı değildir. Yani benzer şekilde de ibadetlerini yerine getirdiğini söyleyen bir kişinin de doğrudan CENNET' e gireceğini zannetmesi de hayalden uzağa gidemez. Çünkü İSLAM dini bir bütündür. İbadetlere ek olarak dinin emrettiği prensipleri hayatınızın tam merkezine koymanız gerekir. Bunun içinde kalbinizin temiz olması, insanlara faydalı olmanız, doğru sözlü olmanıza kadar sayısız güzel özelliğin olması gerekir. Anlayacağınız ne sadece temiz kalbli olmak ne de sadece ibadet yapıyor olmak size hiçbir şeyi garanti edemez.

Ancak bu tür inanışları çok garipsediğimi söylemem zor. Çünkü inandığı dinini pek özümseyemeyen yüzlerce, binlerce insan var etrafımızda. (Belki ben de onlardan biriyim) Kolay sahip olunmuş, anneden babadan geçen "Kalıtımsallık" ilkesiyle bir dine sahip olursanız, bunun üzerine de onu anlamaya çalışmazsanız bu tür basit inanışların arkasına sığınarak kurtuluşa ereceğinizi düşünürsünüz.

"MÜKEMMEL OLAN HİÇBİR ŞEY BASİT OLAMAZ..!"

İSLAM dini de mükemmeldir. Bu nedenle bu tür basitlikleri de kabul etmez. Çünkü bu dinle vaat edilen şeyler çok güzeldir. Güzel şeylere sahip olmak da çabalamayı ve gayreti gerektirir. Yani bu kadar basit olmaz.

Kalp temizliğinin zannının ötesinde birşeyler olması gerekir.


Hoşcakalın..!


 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..