Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

İBB'yi 4-2 ile geçen Fenerbahçe'ye yeni bir ceza verilecek mi?

İBB'yi 4-2 ile geçen Fenerbahçe'ye yeni bir ceza verilecek mi?
 

İnternetimde bir sorun olduğu için Fenerbahçe’nin İBB ile oynadığı ve 3-0dan, önce 3-2 ye, sonra 4-2 ye getirdiği maç hakkındaki görüşlerimi yazamadım.

Bu maçı izleyen Savcı Sayın Mehmet Berk acaba ne düşündü?

Bir devrede 6 gol nasıl olur?

Aziz Yıldırım içeri girince, Trabzon, Eskişehir’de nasıl rahat kazandı?

Geçen yıl kendi sahasında Ankaragücü’ne kaybeden Galatasaray, bu yıl Ankara’da 3-0 nasıl kazandı?

Geçen yıl şike ve teşvik pirimi ile şampiyon olduğu iddia edilen Fenerbahçe, bu yıl nasıl oluyor da 5-5 yapıyor? (Aslında 5’te 4 ancak Manisaspor maçında, son saniyelerde atılan nizami golü saymayan hakem Fenerbahçe’nin 2 puanını gasp etmişti.)

Aziz Yıldırım ve arkadaşları içeride olduğuna göre, bu yıl Fenerbahçe’nin rakiplerini kim ayarlıyor?

Daha bir sürü soru sorulabilir. Önemli olan sorulardan ziyade Fenerbahçe’nin performansı! Geçen hafta Kayserispor’la yapılan maçta, herkes Bilica’nın eli ile oynamasına verilmeyen penaltıyı konuştu. Ancak Fenerbahçeli futbolculara yapılan sert faulleri kimse görmedi!

Geçen hafta kıyameti koparan Kayserispor menejeri Süleyman Hurma, bu hafta Mersin İdmanyurdu ile kendi sahasında 2-2 berabere kalınca sesini çıkartmadı.

Gelelim Fenerbahçe’nin İBB ile oynadığı ve 4-2 yendiği maça: Fenerbahçeli idareciler şike yaptıkları ve teşvik pirimi verdikleri gerekçesiyle içerideler. Ancak 2 futbolcusu, şike yapmak suçundan içeride olan İBB’nin başkanı Federasyon Başkan Vekili oldu.

Hiç kimse İBB’yi suçlamadı.

Fenerbahçe suçlu, İBB sütten çıkmış ak kaşık öyle mi?

Buradan soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Berk’e bir önerim var. Fenerbahçeli futbolcular Gökhan Gönül, Stoch, Alex ve Mehmet Topuz derhal sorguya çekilip, başkanlarına komşu olarak gönderilmeliler! Çünkü bir maça ağırlıklarını koyup, maçın kazanılmasına büyük katkı veriyorlar.

Fenerbahçe’de oynayabilecek Bilica, Bekir, Gökay, Semih ve tabi ki kaleci Volkan kalmalı. Hele Volkan’ın İBB maçında yediği gollerden sonra, soruşturmayı yürütenler ve tutuklama kararını verenler tarafından özel bir madalya ile ödüllendirilmelidir(!)

Fenerbahçe hakkında yeni bir operasyon başlatılıp, yeni sezonda aldığı puanlar bir bir geri alınmalıdır(!) Pür-ü pak takımlarımızdan İBB’yi nasıl yendiği derhal araştırmalı, ihmali görülen İBB’li futbolcular, İbrahim Akın ve İskender’in yanına gönderilmelidir(!)

Bu arada İBB’de Galatasaray ve Trabzonspor’u yendiği için cezalandırılmalıdır(!) (Bence en uygun ceza; seyircisiz oynama(!))

Bu nasıl bir futbol anlayışıdır ki; Galatasaray ve Trabzonspor’u yen, sonra gel Fenerbahçe’den 4 gol ye! Anlaşılır gibi değil…

Taraf Gazetesinin attığı manşet doğru mu ne?!..

Taraf, nasıl bir manşet atmıştı da, taraflılığını göstermişti?

Fenerbahçe'nin İBB'yi 4-2 yendiği maçın ardından "Kirli sezonun maçları bunlar, Belediye'den hizmete devam" başlığını atarak, Fenerbahçe’ye olan hıncını sürdürmüştü!

Bu ülkede; bir gün gelecek, bu kirli manşetleri atanların, kirli çamaşırları bir bir ortaya dökülecek ve atılan bu manşetlerden utanmaları sağlanacaktır.

Tabi utanma duygusu olanlar için…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..