Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '17

 
Kategori
Güncel
 

İbrahim Erkal'ın ardından

İbrahim Erkal'ın ardından
 

"Toprak kokan türküler çığırdığında

Palandöken beyazlarını giydi
Dertlenip gözü döner olduğunda
De get yalan dünya dedi"


Ses getiren parçalar yapar bazıları kulağıma çalınırdı. İtiraf etmeliyim ki farkında olmadan sözlerini mırıldandığım ezgiler de oldu. Hâl böyle olunca bereketli Anadolu topraklarında yetişen ve yanık türküler okuyan bu gencin yaşamını didiklemek kaçınılmaz olmuştu. Şöhret dünyasına adımını atan her insan gibi o da önceleri sendelemiş ve bir takım kabullenebilir hatalar yapmıştı. Tercih etmiş olduğu siyasi görüşü öğrendiğimde ise ona ait her şeye bir nokta koymuş mecbur kalmadıkça onu dinlemez olmuştum

Ancak bütün bu düşüncelerim İbrahim Erkal adında bir sanatçının varlığını, onun hayranlarını ve üretmiş olduğu eserleri yok saymama neden olamaz.

MHP'nin en hızlı olduğu zamanlarda ülkücü Alpaslan Türkeş'in komünist kökenli şair Nâzım’dan şiirler okuduğu,  Cem Karaca gibi bir sanatçının ülkesine dönmek için verdiği mücadele sonunda adının döneğe çıktığı, dönemin İslami altyapıdan gelen başbakanlarının Kürt kökenli Ahmet Kaya için gözyaşı döktüğü bir ülkede benim bir zamanlar İbrahim Erkal ve eserlerine nokta koymuş olmam onun ardından yazı yazmama engel olamaz.

İbrahim Erkal artık aramızda değil.  

O artıları ve eksileri ile müzik dünyamızın unutulmazları arasındaki yerini aldı.

***
Unutma unutulanlar unutanları asla unutmazlar.

 
Toplam blog
: 262
: 1569
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

Anadolu'nun doğusunda sonradan ismi değiştirilen köylerden birinde zemheri zamanına denk gelen bi..