Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '08

 
Kategori
Basketbol
 

İbrahim Kutluay ITU'de

İbrahim Kutluay ITU'de
 

Ibo ITU'de


Milli formayı 250'den fazla giymiş İbrahim Kutluay Yunanistan dönüşü 2.lig kulüplerimizden ITU ile anlaşmış.

ITU açısından durum değerlendirmesi yaparsak;

Ligimizde bir zamanların yenilmez armadası ITU, Kemal Erdenay ve jenerasyonunun basketbolü bırakmaları ile o başarılı günlere bir daha hiç dönemedi. Takım başarısı olmasa da sonraki dönemlerde Harun Erdenay ve Levent Topsakal gibi oyuncular Türk basketbolüne kazandırıldı.

ITU açısından başlangıçtan bu güne izlenen pür amatör basketbol faaliyeti çizgisinden hiç sapılmadı. Ancak işin içine beş yabancılı takımlar girince mertlik bozuldu. Siyahi Amerikalı oyuncuların bariz üstünlüğünün olduğu bu spor dalında ligimizi yabancılar sardı. Paralı sponsoru olmayan veya bu yeni trendi izlemek istemeyen ITU misali takımlarımız 2.lig'e düştüler.

Bu durum hala devam ediyor. Şimdi bu şartlarda ITU'nun Ibrahim ve hatta Harun'un desteğini alarak 1.lig'e çıksalar dahi orada ömürlerinin kısa süreli olacağı bu günden bellidir. Nitekim gerek ITU, gerekse de Tofaş son yıllarda bu deneyimi yaşadılar. Şartlar değişmedikçe bu yapıdaki kulüplerimizin 2.lig'de kalmaları, bunun yanında altyapılarına önem vererek Türk basketbolüne faydalı olmaları daha akılcı olacaktır. Bu işi şu anda en iyi yapan da Bursa Tofaş'dır. Basketbolün içinden yetişmiş başkan Efe Aydan bu çizgiyi hiç ödün vermeden yıllardır sürdürmektedir. Tofaş 2.lig'de hep üst sıralarda yer alan bir A takım yanında, altyapı Milli takımlarına bolca oyuncu veren başarılı bir altyapıya sahiptir.

İbrahim açısından ise takım tercihi ve basketbole oyuncu olarak devam kararı bence yanlıştır. 35 yaş, basketbole faal sporculukla devam için çoktur. Kendisini kazanmış olduğu deneyimlerle yönetici,teknik adam konumlarında Türk basketbolüne hizmet eder görmek isteriz.

 
Toplam blog
: 61
: 896
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Gençlik yıllarında öğrenim hayatı dışında tüm yaşamım spor, ağırlıkla basketboldü, sahanın kenarında..