Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

24 Ağustos '09

 
Kategori
İnançlar
 

İbret İçin Yaratılanlar (1)

İbret İçin Yaratılanlar (1)
 

Canlıların yaratılmadığını iddia eden bir evrim teorisi vardır ki, yaratılışı ve tabii ki Allah'ı reddeder. Gelgelelim, bu teorinin hiç bir bilimsel dayanağı ve kanıtı da yoktur!..


Lâkin, yaratılışı reddedenleri de yaratan Yüce Allah'ın öyle kanıtları vardır ki, inkârı mümkün değil!..


İnsanoğlu, etrafındaki hangi canlıyı incelemeye alsa, o canlıda olağanüstü bir gücün ve aklın izlerini, delillerini görecektir. Sayısız canlının bedeninde, insanoğlunun asla ulaşamadığı kadar büyük bir tasarım mevcuttur. Bir beyni dahi bulunmayan bazı canlılar, kimi zaman insanın bile başaramayacağı derecede karmaşık işleri büyük bir ustalıkla ve kusursuz yaparlar.


Tabiatın her noktasına hakim olan bu inanılmaz plan, tasarım ve akıl, tabii ki tüm doğaya hakim olan üstün Yaratıcı Yüce Allah'ın varlığının delilidir. Allah, bütün canlıları olağanüstü özelliklerle yaratmış, böylece insanoğluna Kendi varlığını ve gücünü apaçık göstermiştir. Bu yazı dizisinde, sayısız yaratılış delilinden bazı örnekleri aktarmaya çalışacağım.


Sivrisinek Vücudundaki Tasarım...


Bir sivrisinek, kanatlı bir haşere, öyle minik, öyle basit görünümlü, sevimsiz, önemsiz, iki elin arasında ezilip giden bir canlı değil mi?.. Evet!.. Lâkin o sivrisinek bir tasarım harikası!!!


O uçan bir canlı... Fakat sivrisinek büyüme evrelerini suyun altında geçirir ve sualtı dünyasından, dışarıdaki dünyaya, ihtiyacı olan tüm organlara sahip olarak ve üstün bir tasarım ile çıkar.


Bu canlı, avının yerini saptayacak özel algılama sistemleriyle donatılmış olarak uçmaya başlar. Bu haliyle ısı, nem, gaz ve koku dedektörleriyle yüklü bir savaş uçağından farksızdır. Üstelik avını zifiri karanlıkta dahi bulmasını sağlayan özel bir "ısıya göre görüş" yeteneği vardır.


Sivrisineğin "kan emme" tekniği de akılalmaz kompleks bir sisteme bağlıdır... Altı adet bıçaktan oluşan kesme sistemiyle deriyi bir testere gibi deler. Kesim işlemi devam ederken, yaraya akıtılan bir salgı dokuları uyuşturur ve bu şekilde insan, kanının emildiğinin farkına varamaz. Bu salgı aynı zamanda kanın pıhtılaşmasını da engelleyerek, emme işleminin devamını sağlar.


Bu olağanüstü tasarım sebebiyle, sadece bu minicik canlı bile yaratılışın apaçık bir ispatıdır. Nitekim Kuran'da da sivrisinek, Allah'ın varlığını akıl sahibi insanlara gösteren bir örnek olarak vurgulanmaktadır. (Bakara Suresi, 26)


Başka bir ayette ise, Allah insanlara şöyle buyurmuştur...


Ey insanlar, (size) bir örnek verildi; şimdi onu dinleyin. Sizin, Allah'ın dışında tapmakta olduklarınız - hepsi bunun için bir araya gelseler dahi - gerçekten bir sinek bile yaratamazlar. Eğer sinek onlardan bir şey kapacak olsa, bunu da ondan geri alamazlar. İsteyen de güçsüz, istenen de. (Hac Suresi, 73)



Kaynakça >>> H. Yahya - Yaratılış Gerçeği

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..