Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hikmetullah Yetkin Gazeteci Yazar

http://blog.milliyet.com.tr/hikmetullahyetkin

05 Nisan '13

 
Kategori
Güncel
 

İbretlik siyaset

İbretlik siyaset
 

İbretlik Siyaset


Bir yandan silahların bırakılması, diğer yandan da siyasetçilerin vazgeçilmez gündemi… Neler yapılacak ve bu konum nereye doğru gidiyor. Merak ve meraktan başka bir şey düşünülmüyor. PKK bize düpedüz meydan okumakta ve şunları bize söylemek istiyor.” Hey Türkiye uyan! Biraz etrafına bak! Yoksa… Zamanı gelince indiririm sizi.” Dercesine yollarına devam etmektedirler. Onlar, elini kolunu sallıyor. Bizde,”eyvallah kardeş…” Demekten başka bir şey yapmıyoruz. Ya oradaki kardeşleri ülkelerinde özgürce yaşamalarına izin ver. Ya da sınır dışına gönderme… Her neyse ver hâsıla kelam.

Biri mutlaka üzülecek ama kim?
 
PKK’nın sınırları belli oldu. Örgütün kurulduğu 1974'ten bu yana ana üs olarak kullanılan Kuzey Irak'ın Kandil ve Lübnan'ın Bekaa-Helve kampalarının PKK'lı grupları karşılamaya hazırlandıkları öğrenildi. İlk önce en önemli karargaz ele alınamalı. Yani, PKK'nın merkez üssü olarak bilinen ve eylem talimatlarının verildiği Kandil, en önemli karargâh olarak biliniyor.Türkiye ile Irak sınırlarının tam ortasında yer alan Kandil'in özellikle dağlık olması örgüt yöneticilerinden Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Sofi Nurettin gibi isimlerin barındığı yer. Türkiye'nin Doğu sınırlarından ülkeyi terk etmesi beklenen PKK'nın ilk adresi olarak Kandil kampı bulunuyor. Kandil'i sırasıyla Zap, Metina ve Hakkâri'nin Kuzey Irak sınırına yakın noktadaki Avaşin kampı bulunuyor. Bu kamplarda ayrılmaları ve ülke dışına çıkmaları isteniyor. Ama silahlanmaya evlada demelerini istiyor. Desin… Ne olacak otuz yıl sonra Türkiye yine eski sorun gibi tekrar gündeme gelecek ne de olsa… Bakın bunları sınır dışına göndermekle en büyük hatayı yapıyorsunuz. İleride ülke için iyi olmaz bunu da diyeyim.
 
Kelle koltuk dedik, Kelle koltuktan daha zormuş be…
 
Her şey önceden planlı neden mi? Çünkü: PKK’nın eğitim aldığı Türk kalesinin önce terk edilmesi istendi. Yoğun silahların ve teknolojinin üst sınırda olduğu için, önce orayı boşaltalım denildi. 

Veya şöyle anlatalım: PKK, sınır dışına çekilme hazırlığı yapan teröristlerin önemli duraklarından biri de Kala Turka (Türk Kalesi) kampı. PKK'ya yeni katılanların silahlı eğitim aldıkları ve eğitildikleri Kala Turka kampı ağır silahlarla korunan kamplar arasında yer alıyor. Kampın en dikkat çekici özelliği de teröristler arasında iletişimin sağlandığı uydu telefonlarının yer aldığı haberleşme sistemlerinin ağırlıklı olduğu kamp olması. Burada kimler eğitim aldı. Canlı bomba, Ergenekon ve önemli işlerde kullanılan insanlar eğitim almaktadırlar. İnanın bir teknoloji geliştirmişler. Dünyayı arasak, o teknolojik maddelerle ölçüşemez. Evet, bunlar gidiyor alamete… Bizlerde gidelim kıyamete… Var mı ötesi… Olabilir biraz. Türkiye bölünmez ama Suriye gibi yol alıyor.

 
Toplam blog
: 115
: 984
Kayıt tarihi
: 15.10.12
 
 

Susmak en iyi cevap olsa gerek. Basitin yorumu, ağırın taşını sayar sadece...  Hikmetullah Yetkin..