Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
2628
 

İç Bakla Mezesi

İç Bakla Mezesi
 

Gerçi zamanı geçiyor ama bulabildiğiniz son iç baklalarla bu basit mezeyi hazırlayabilirsiniz. Annemin aklına sonradan geldi, n'apayım!.. (!)

 

Rahmetli dedem çok severmiş bu mezeyi. Yapılışı son derece kolay. Yeşil iç baklaları kaynar suya atıp dirilikleri gidinceye dek haşlıyorsunuz. Havanda sarımsağı tuz ile dövüp biraz sirkeyle karıştırıyorsunuz. İnce kıyılmış dereotu, sarımsaklı sirke ve haşlayıp süzdüğünüz baklaları güzelce karıştırıyorsunuz. Üzerine de zeytinyağ gezdiriyorsunuz. Sonrası soğuyuncaya kadar beklemek. Birkaç saat duracak olursa, baklalar aromaları daha iyi çektiği için lezzeti artıyor.

 

Dilerseniz içine ince kıyılmış taze sarımsak ve soğan ya da yemeklik doğranmış kuru soğan da katabilirsiniz. Kırmızı soğan da hem iç, hem de kuru baklaya çok yakışan bir lezzet.

 

Artık balkon ve teras sefalarının başladığı bugünlerde hem rakının yanında, hem de yemekte bir salata olarak çok beğeneceğinize eminim. Afiyet olsun!..

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 39
Toplam yorum
: 91
Toplam mesaj
: 16
Ort. okunma sayısı
: 2095
Kayıt tarihi
: 05.03.07
 
 

Bankacılığı bırakıp kendini reel sektörün kollarına atmış bir adamım... Kitaro başta olmak üzere ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster