Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

TULIN CEKMECELIGIL

http://blog.milliyet.com.tr/

12 Haziran '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

İç baklalı enginar

İç baklalı enginar
 

Malzemeler:

7 adet enginar (ayıklanmış)

½ kg iç bakla

10-15 adet arpacık soğan

½ çay bardağı zeytinyağı

2 adet limonun suyu

2 su bardağı su kaynamış su

1 tatlı kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet kesme şeker

½ demet dereotu

 Ayıklanmış arpacık soğanları zeytinyağında hafifçe kavurun. Kabukları soyulmuş iç baklaları ekleyip 1-2 kez çevirin. Bir tatlı kaşığı unu koyup karıştırın. Limon suyunu, bir adet kesme şekerini ve kaynamış suyu ekleyin enginarları koyarak tencerenin kapağını kapatıp orta hararetli ateşte enginarlar ve baklalar yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ilave edin. Ocaktan alıp tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra enginarları servis tabağına alın ve içlerini bakla ile doldurup dereotu ile süsleyin.

Afiyet Olsun!

http://www.yediklerim-yaptiklarim.blogspot.com

 
Toplam blog
: 82
: 1860
Kayıt tarihi
: 01.03.12
 
 

Ankara doğumluyum. 1987'de evlendim. Bir Oğlum var. Annem çalıştığı için çok küçük yaşlarda mutfa..