Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '08

 
Kategori
Psikoloji
 

İç dünyamızı, dış dünyamıza yansıtırız

İç dünyamızı, dış dünyamıza yansıtırız
 

Yaşarken anlarız ki, iç dünyamızı, dış dünyamıza yansıtırız. Yani dışımızdaki dünya, aslında iç dünyamızın bir yansımasıdır.

Hayatımızdaki olaylar içten dışa doğru şekillenir. Önce iç dünyamızda düşünür, hayal kurar, sonra dış dünyamızda eyleme geçeriz. Dış dünyamız, düşüncelerimiz ve duygularımızdan oluşan iç dünyamızın bir göstergesidir.

Diğer insanlarla olan ilişkilerimiz, yani dış dünyamız, iç dünyamızla uyumludur. İnsanların bize verdikleri tepkiler, bize karşı davranışları, bizim onlara karşı davranışlarımızın ve düşüncelerimizin, yani iç dünyamızın bir sonucudur.

Kullandığımız arabanın kalitesi, temizliği iç dünyamızla ilişkilidir. İç dünyamız iyi ise, evimiz, arabamızda güzel olur. Mutsuz isek, arabamız da, yaşadığımız çevre de dağınık ve karmaşık olur.

Her şey içten dışa doğrudur.

Bir şey yapabilmek için önce hareket etmek gerekir. Bazen kendimizi değiştirebilirsek bir şeyler yapabiliriz. Bunun içinde önce kendi içimizde farklı bir insan olmalıyız.

Pek çok insan, sanki kolay bir şeymiş gibi, diğer insanları değiştirmeyi dener. Onların iç dünyalarına bakarak, onları olduğu gibi kabül etmek, insanın kendisinin değişmesini gerektirir. Bu zor bir durumdur. Herkes başkasını değiştirmek ister ama kimse kendini değiştirmek istemez. Diğer insanları değiştirmenin yolu, kendimizin değişmesinden geçer.

İç dünyamızı değiştirdiğimiz zaman, hayatımızın dışa yansıyan yüzünü de değiştirebiliriz.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..