Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '15

 
Kategori
Güncel
 

İç güvenlik yasasına gereksinim var (!)

İç güvenlik yasasına gereksinim var (!)
 

İÇ GÜVENLİK TARTIŞMASI


Dingin uğultusuyla katılımcıların toplanması beklenirken bu söz bomba gibi düştü HOŞBEŞ ÇAYEVİ’ ne;

- ‘İÇ GÜVENLİK YASASI’ NA GEREKSİNİM VAR!

Kaşlar çatılıverdi, tüm başlar bu sözü ortaya savurana döndü…

- Kimler için?

- İktidardakiler için elbette…MİLLİ İRADE’ nin temsilcisi için…

- NE MİLLİ İRADESİ KARDEŞİM? Son genel seçimde toplam seçmen sayısı kaçtı? 52.806.322… AKP’ nin aldığı oy kaçtı? 21.399.082… Bırakın hastayı, yaşlıyı, yatalağı, AKP’ ye sempatisi olan ölülerin bile oyu var bunun içinde. AKP’ yi kendine yakın sayıp da oy kullanmamış herhangi birisini duydun mu hiç? Demek ki oy kullanmayanlar da dahil, İRADESİNİ AKP’ DEN YANA KULLANMAYAN 31.407.240 SEÇMEN gerçek MİLLİ İRADE’ yi oluşturuyor. 31 MİLYON 21 MİLYONDAN BÜYÜKTÜR çünkü... Meclisteki tüm diğer partiler bu yasaya karşı olduğuna göre, 31 milyon seçmenin, yani MİLLİ İRADENİN TEMSİLCİLERİNE GÖREbu yasa gereksinim değildir.

- Tamam… ‘MİLLİ İRADE’ NİN TEMSİLCİSİ’ tanımını geri alıyorum… İKTİDARDAKİLER İÇİN BU YASA GEREKSİNİMDİR…

- Anlat bakalım…

* * *

- TÜRKİYE’ DE İÇ SAVAŞ İÇİN TÜM KOŞULLAR OLUŞTU. İktidardakilerin ne pahasına olursa olsun İKTİDARDAN İNMEMEKadına yaptığı yanlışlar; milliyetçi kesim için yalancı milliyetçi söylemler, Kürtçüler için gizli de olsa önce özerklik, sonrasında federasyona götürecek vaatler bir gün çatışacak, kerhen destekleyen, ‘’Belki doğrudur…’’ diyerek oy verenler gerçekleri göreceklerdi… İŞTE O NOKTAYA GELİNİYOR; KÜRTÇÜLER ne eyalet sistemi, ne de özerklik verilmeyeceğini, oyalanmakta olduklarını anladılar, ayaklanmanın olacağını ve BU YASANIN kendilerini sindirmek için hazırlık olduğunu düşünerek karşı çıkıyor, CUMHURİYETÇİLER, MİLLİYETÇİLER ülkenin bölünmek istendiğini, buna karşı başlayacak başkaldırının önlenebilmesi için… İktidardakilerin hayallerinde kurduğu hangisi olursa olsun, kesinlikle taraflardan biri yangını başlatacak. Eli ayağına dolaştı… TOPLUMDA ÖFKE HA PATLADI HA PATLAYACAK. İÇ GÜVENLİK YASASINA gereksinimi var.

- Elindeki yasalar suç işleyecek olanı caydırmaya, işleyeni cezalandırmaya yetmiyor mu?

- Yetmez! Yetmiyor... Referandum sonucu hukukçuları, hukuk sistemini ele geçirmek için ne taklalar attılar, olmuyor. JANDARMA yeterince, istediği kadar ELİNDE DEĞİL. POLİS DE ÖYLE… Bu yasayla köleleştirecekler, UFUKTAKİ İÇ SAVAŞI DEVLET TERÖRÜYLE ÖNLEMEYE ÇALIŞACAKLAR.

- ‘’Sık ulan, sık!’’ diye amiri tarafından enselenmiş olan polisi anımsayın… Hukukçuların bir bölümü nasıl köleleşmediyse, polisin de aslında büyük bölümü köleleşmiyor. Köleleşmez… HİÇBİR ZULÜM YASASI VİCDANLARA HÜKMEDEMEZ.

- İşte sıkıntı burada… Yasal zorunluluklarla direnci en aza indirmeye çalışıyorlar. MUTLAK GÜÇ elde etmeleri gerekiyor, ELDE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR.

- Yasa çıksa bile, olur mu, olmaz mı, göreceğiz.

- SORU SORMA ŞANSI BİLE OLMAYACAK DOSTUM… Kapısına, söylediği ya da yazdığı sıradan bir şey için saçı sakalına karışmış üç-beş kişinin geldiğini, polis olup olmadıklarını bile soramadan alınıp götürüldüğünü, saatlerce izinin tozunun bulunamadığını görecek insanlar. Götürenler belki polis bile olmayacak, üzerlerindeki ucuz kumaştan yapılmış bir yelekte ‘polis’ yazacak… PARTİ MİLİTANLARI POLİSMİŞ GİBİ, JANDARMAYMIŞ GİBİ KULLANILACAK…

- Amma da abarttın be kardeşim!

- Belki başaramayacaklar ama NİYET OKUYORUM; DÜŞÜNCELERİ BÖYLE… İtiraf ediyorlar nutuklarında; önlerindeki tüm vesayet merkezleri yok edilmiş… VE BU YASAYA GEREKSİNİMLERİ VAR…

_____________________________________________________

ÇOK GERİLDİK,

HADİ BİRAZ GÜLELİM…

_____________________________________________________

MUSUL’ DA BOŞ BULUNDUK,

DERSİMİZİ ALDIK!

ARTIK TOPRAKLARIMIZDAKİ BAYRAĞIMIZI

HİÇ KİMSE İNDİREMEEEZZZ!

GEREKİRSE KENDİMİZ İNDİRİRİZ,

ORAYI KENDİMİZ TERKEDERİİİZZZ!

(!)

Bir HOŞBEŞ ÇAYEVİ Sakini

22.02.2015, Face, Twitter

________________________________________________________

Özcan ÇELTİK

22.02.2015

 
Toplam blog
: 237
: 361
Kayıt tarihi
: 22.11.06
 
 

1949 Antalya doğumlu, ANSAN üyesi Orman Yüksek Mühendisi, ressam ve öykü yazarıyım. KAKTÜS MEDYA ..