Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
8169
 

İç pilavlı yılbaşı tavuğu

İç pilavlı yılbaşı tavuğu
 

Yılbaşı sofraları, Fırında Bütün Tavuk


MALZEMELER

* Kuru yolma tavuk
* 2 Kaşık soya sosu(isteğe bağlı)
* 1 kaşık limon suyu
* 1 Tatlı kaşığı bal2 çay kaşığı tuz
* karabiber
* 2 yemek kaşığı sıvı yağı ( Tereyağı olur ise daha lezzetli olur )
* 2,5 su bardağı sıcak su

 

YAPILIŞI

* Tavukların öncelikle içini temizleyelim. Tütsüleyip yıkayalım 20 dakika kadar suda bekletelim iyice kanı çıksın.
* Suda beklettiğimiz tavukları çıkarıp ayalarından bağlayalım. Piştiklerinde dağılmamaları için.
* Düdüklü tencereye iki bardak kadar sıcak suyu koyup üzerine de tuz ekleyip tavuk'u içerisine koyarak 10 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz.
* Pişen tavukları fırın tepsisi içerisine çıkaralım. Soya sosu, limon, bal, tuz ve yağı karıştırıp, tavukların üzerine ve içerisine sürelim.
* Fırını 180 dereceye getirelim. Tepsinin içerisine de sıcak suyu ilave edip fırına koyalım
* 1 saat kadar pişecekler. Arada açıp kaşık ile üzerine suyundan gezdirelim.
* İyice kızaracaklar. Pişip pişmediğimi anlamak için, but kısmına kürdan batırın sonrada bastırın batırdığınız yerden kan çıkmaz ise pişmiştir.

BADEMLİ İÇ PİLAV TARİFİ

MALZEMELER


* 2.5 su bardağı pirinç
* 2 adet kuru soğan
* 100 gr kuş üzümü
* 100 gr badem (kabukları ayıklanıp dörde bölünmüş)
* 3 çay kaşığı yeni bahar
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 tane kesme şeker
* 2-3 çay kaşığı tuz
* 4/3 maydanoz
* 4/3 dereotu


YAPILIŞI


* Pirinçleri sıcak suda yarım saat bekletelim.
* Pirinçleri sudan geçirip süzülmeleri için süzgece alalım. Pirinçler kup kuru olacak.
* Soğanları küçük küçük doğrayıp, sıvı yağda kavuralım
* içerisine bademleri ekleyelim beraber kavuralım
* 4-5 dakika kadar daha kavuralım. Kuş üzümlerini yıkayalım süzgeçte bekletelim.
* Baharatları, şekeri, tuzu, üzümleri ve maydanoz ile dereotunu da ekleyelim.
* üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar suyu döküp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
* Suyunu çekince pilavı fazla karıştırmadan havalandırarak karıştıralım. Üzerine bez örterek demlemeye bırakalım.
* Demlendikten sonra servis tabağına alarak ortasına da tavuk'u yerleştirerek servis edelim.Afiyet olsun. NİCE MUTLU SENELERE ¦ ¦ ¦ ¦ ¦ ¦ ¦
* http://lezzetlibiseyler.blogspot.com

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 47
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 5056
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

Yemek yapmayı ve yedirmeyi çok severim. Bildiklerimi paylaşmak yeni şeyler öğrenmek en keyif aldı..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster