Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İç Sesimizi dinlemediğimizde neler olur?

Transformal nefesi, diğer nefes tekniklerden ayıran özelliklerinden biri nefes analizi tekniğidir. Bu teknik sayesinde kişinin yaşamında neler olup bittiği konusunda bilgi sahibi olurum. Nefes seanslarımda kişinin iç sesine kulak asıp asmadığını anlamak için solar pleksus (kaburgamızın ortası) un sol tarafında yer alan enerji noktasını kontrol ederim.  Bu noktadan gerginlik var ise üzerinde çalışırken “yardım almak güvenli, rehberlik almak güvenli, iç sesimi dinlemek güvenli” şeklinde telkinlerde bulunurum. Burası “Sır” nitelliğinde bir yerdir. Peki, o bölge nasıl gerginleşmiş olabilir?

 Hayatımızda bir şeyler iyi gitmediğinde bazen “İç sesimiz ne diyor acaba?”sorusunu sormakyerine çevremize yöneliriz. Yani başımıza gelenler için çevremizdekileri suçlarız. Suçlama, bir müddet sonra boyut değiştirir ve “Kimse bana yardım etmiyor, ben zavallıyım” moduna gireriz. İşte o an tehlike çanları çalmaya başlamıştır. “Kimse bana yardım etmiyor, ben zavallıyım “ modu bizi “Destek almadan olmaz” düşüncesine tutunma hali getirir ki o andan sonra iç sesimizi dinlemek mümkün olmayacaktır. İç sesimiz olmadan yaşamda var olmak futbol sahasına ayakkabısız çıkmak gibidir.  İsteklerimizi gerçekleştirmek zorlaşır.  Gün gelir, bir de bakmışız ki azla yetinmenin güzel bir erdem olduğuna inanıvermişiz. Azla yetinmek kötü bir şey değildir. Ama altında iç sesini dinlememe hali yattığı sürece azla yetinme, erdem olmaktan çıkar, çaresizlik, kurban olma halini sunar. Kendimizi değersiz hissetmeye başlarız. Sonra da o teknikten bu tekniğe koşarak değerimizi arttırmak için kendimize yatırım yapmaya çalışırız. Ama bir türlü olmaz, olmaz, olmaz. Yapılması gereken iç sesimizi dinlemenin en doğru şey olduğuna kendimizi inandırmaktır.  Bunun için de tam olmaya, bütün olmaya, büyümeye ihtiyaç vardır.  

        İşte biz, bu noktada başta bahsettiğim o sır bölgeye derin ve rahat bir nefes aldırarak iç sesin duyulması için gerekli zemini oluştururuz. Artık ondan sonra çözümlenme kendiliğinizden gelecektir.  Çünkü o zaten hep oradadır sadece yanlış bir bilgiden dolayı üstü kapanmıştır. O örtüyü kaldıracak şey ise sadece nefesinin gücü ile “Siz”siniz.

Unutmayın, nefes, mutluluk dışında bir alternatif sunmaz.

Sevgiler

Sibel.kavunoglu@gmail.com

www.nefestr.com

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..