Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '18

 
Kategori
Dünya
 

İç Siyaset ve Amerikan Üsleri Gerçeği

İç Siyaset ve Amerikan Üsleri Gerçeği
 

Cumhurbaşkanı adayı sn. Muharrem İnce; katıldığı “Liderler Fox’ta” adlı televizyon programında ve devamında miting meydanlarında bir görüş dile getirdi. Dedi ki, mealen ve özetle; “… yargıyı bağımsızlaştırdıktan hemen sonra, dönüp ABD’ye, Fethullah Gülen’i iade et diyeceğim. Etmezlerse İncirlik Üssündeki ABD askerleri ilk Noeli Washington’da, ailelerinin yanında kutlarlar…”

Açıklama, sn. İnce’nin, ABD’nin Fethullah Gülen’i iade etmemesi durumunda, İncirlik Üssü’nü kapatacağını söylediği, şeklinde anlaşıldı ve o şekilde reklam edildi.

Haliyle, heyecanlananlar oldu…

Oysa sn. İnce ne İncirlik Üssü’nü kapatacağını söyledi, ne de öyle bir niyeti ve düşüncesi olabiir.

O üsler kurulduğundan bu yana yönetim kademelerinde görev alan hiçbir siyasetçi böyle bir şeyi değil gerçekleştirmek, aklının ucundan dahi geçiremez. Geçirememiştir de zaten…

Ülkemizin bekasının yegâne kurtuluş reçetesi olan bu tezi tarihimiz boyunca sadece ve sadece bir avuç “sosyalist” yüksek sesle dile getirebilmişlerdir ve Deniz’ler misali, onların çoğu da bu cüretlerinin bedelini hayatlarıyla ödemişlerdir.

Mehmet Ali Aybar 1965 yılında Genel Başkanı olduğu Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçildikten sonra Meclis kürsüsünden yaptığı ilk konuşmada “Türkiye’de 35 milyon metrekarelik vatan toprağı işgal altındadır” der. Ve devam eder; “… Amerikan devletinin üsleri haline getirilmiş bu vatan topraklarına Amerikalıların izni olmadıkça, devlet kademelerinde hangi yeri işgal ederse etsin hiçbir vatandaşımız ayak basamaz. … Türk zabıtası giremez. Türk subayı, Türk komutanı, Türk hakimi giremez.  Milletin vekilleri giremez. Türk bakanları giremez. Bu üslerden havalanacak uçaklar, füzeler, bizim haberimiz olmadan, Büyük Millet Meclisi’nin onayı alınmadan yurdumuzu her an vahim tehlikelerle karşı karşıya bırakabilir…”[1]

Bu sözlerin üzerinden 53 yıl geçti.

Peki bugün durum nedir?

Rahmetle ve saygıyla andığımız Mehmet Ali Aybar’ın işgal altında olduğunu belirttiği vatan toprağı, Ülkemizdeki Amerikan askeri üsleridir.

Bu üslerden en ünlüsü “İncirlik Üssü”dür. Ancak ABD’nin doğrudan ve NATO vesilesiyle sahip olduğu tek üs bu değildir. İster doğrudan ve isterse NATO kılıfı altında olsun, ABD’nin Türkiye’de 40’tan fazla askeri üssü bulunmaktadır.

Sputnik, yakın zamanda bunlardan 15’inin haritasını yayınlamıştır.[2]

Bu üslerde sınırsız izleme kapasitesine sahip radarlar, yüzlerce savaş uçağı, nükleer bombalar, lojistik olanaklar ve binlerce ABD askeri vardır.

Türkiye’de Türk Askeri’nden sonraki 2. Ve en büyük askeri güç Amerikan Devletine aittir.

Evet… Kral çıplaktır.

Amerika bu üsleri vasıtasıyla 5000 kilometre mesafeye kadarki tüm bölgede, bırakın füze, uçak, helikopter vb.ni, havalanan bir maket uçağa kadar her cismi ve hareketi izleyebilme ve bunları anında yok edebilme gücüne ve kapasitesine sahiptir.

Bu üslere 53 yıl önce olduğu gibi bugün de izinsiz hiçbir Türk giremez.

Bu üsleri değil kapatmak, sn. İnce’nin ileride, ihtimal dışı da değil, ola ki, Cumhurbaşkanı olması durumunda rahatlıkla “yanlış anlaşıldığı” şeklindeki teviline imkan veren, “… İncirlik Üssü’ndeki askerlerin Noel’i Washington’da kutlayacakları…” şeklindeki açıklamasının dahi izin demeyelim hadi de, en azından icazet gerektirdiği, çuvala sığmayacak büyüklükte mızrak olsa gerektir.

Yapsa, arkasında ilk duracak kişilerden olurum ama, 55 yaşındayım, Türkiye’de yaşıyorum, olan biteni de azıcık görebiliyorum…

Biz o üsleri zor kapatırız, FETO’yu da kimseye yedirmezler…

 

Kenan IŞIK

 
Toplam blog
: 432
: 2964
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Mülkiye mezunuyum. Emekli müfettişim. Ankara'da yaşıyorum. S'oligarşi isimli kitabı yazdım. Kitap..