Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

İç tüzük…

İç tüzük…
 

İç tüzük meydan muharebesi...


Henüz kendi içlerinde bir “ İç tüzük” meydan muharebesi yaşayan bu meclis, haline bakmadan hasan dağına oduna gider misali tüm Türkiye için “Yeni Anayasa” hazırlayacakmış, hadi canım sende…

İşte onuncu yılın içinde bulunan AKP hükümetinin, hükümetinin diyorum çünkü bugünkü yaşanan olaylar ve gelinen noktada henüz AKP tam olarak “Muktedir”, yani iktidar olmadığı ayan beyan ortada, ileri demokrasi (!) düzeninin yarattığı karmaşa, keşmekeşlik ve hukuk rezaletleri toplumu ne denli gerdiği ve daha çok da gereceği gün gibi aşikardır..

AKP hükümetinden başlayarak, onun yandaş ve yalakaları dahil herkes özellikle yargıda çifte standart uygulamaya devam ettikleri sürece, yaratılan bu yeni hukuk düzeninde sıranın kime geldiği hiç belli olmaz..

Önce Meclis TV de muhalefetin sesini kıstılar, hafta bir gün, yani grup toplantılarının verilmesinin önüne geçtiler, şimdi de meclis kürsüsünde sesleri kısılmaya çalışılan muhalefetin eylemsel hareketleri kimseyi şaşırtmasın ve bu yumruklaşma ilk kez mecliste olan bir durum değildir. Daha önceden de bu tür bir itiş kalkış esnasında DYP Şanlıurfa milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu yaşamını yitirmişti. Demokrat misyon aslında Menderes’lerden sonra dördüncü demokrasi şehidini vermişti.

Bugün mecliste grubu partilerin iç tüzük konusunda varacakları mutabakat bellidir. Günü kurtarmak için palyatif çözümler yerine uzun dönemli çözümler aramak ve bulmaktır. Bugün AKP  çoğunlukta, yarın başka bir parti olabilir ve AKP muhalefete düşebilir, ilanihaye iktidar AKP’nin tekelinde olacak diye bir durum var mı? Tabi eğer AKP’nin gizli ajandasında başka bir düşüncesi yoksa!!!

Ben şahsen “İç tüzük” ün sebep olduğu bir eylem olsa da muhalefetin sesini yükselttiği bu eylemin biraz olsun CHP ve MHP’ye, AKP’nin de geri atabileceği gerçeğini göstermiştir. Bülent Ecevit yönetimindeki CHP’nin eski günlerini hatırlıyorum da, rahmetli Ecevit şöyle diyordu bir konuşmasında:” Sayısal üstünlüğümüz yok , ama siyasal üstünlüğümüz var!”  Gerçekten de öyleydi..

Burada bir şeyi de belirtmeden geçemeyeceğim, her gece TV’de görmeye ve duymaya alıştığımız malum kişi, dün gece tesadüfen izlediğim bölümde; gündemdeki Hakan Fidan olayını da Ergenekon’a bağladı ya helal olsun, sanırım bu iç tüzük olayını da Ergenekon’a bağlaması an meselesi….

Mit’e yapılan bu operasyon bir anlamda, Mit’te de var olduğu düşünülen safraların atılması mealinde yorumlayan yorumcu, sıranın “İç tüzük” marifetiyle meclis’e geldiğini ve orada eski düzenden kalan safraların atılmasını istemesi, onun gibi düz mantıkla düşününce mecliste de Ergenekon aramak hiç de uzak bir ihtimal değil diye düşünüyorum, acaba abartıyor muyum? Toplumda aksayan ne varsa, altında mutlaka Ergenekon vardır, bu yorumcuya göre, sular akmıyorsa mesela ya da elektrikler kesiliyorsa sık,  sık ve ne bilim trafik kazaları artıyorsa sürekli hepsinin altında Ergenekon vardır.

Bu malum yorumcunun mantık silsilesi bence şöyle bir yol izliyor, “ Biber acıdır; gerçekler de acıdır; o halde gerçekler biberdir.”

10.02.2012/ Ankara

 
Toplam blog
: 66
: 725
Kayıt tarihi
: 24.01.09
 
 

1976 yılına kadar Adana'da yaşadım. Lise tahsili sonunda Ankara'ya geldim ve halen Ankara'da yaşı..