Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İcadın oluşumu

İcadın oluşumu
 

Ben icat konusunun sadece bir bölümüne değinmek istiyorum.

"İhtiyaç icadın anasıdır" denir. Çalışma hayatımız da tekrarlanan işler yorucu ve sıkıcı olabilir. Bu aşamada insan "bu ortama neyi ekliyeyim ya da çıkarayım ki tekrarı kolaylaştırsın" diye soru ile başlar. Yeni araç, gereç, yöntem düşünmeye başlar.

Endüstri devrimi ile makinenin çalışma prensiplerinde bir çok icat yapılmıştır. Sanayi ve ticaret bir çok konuda olduğu gibi icadı kullanarak gelişimini sürdürmüştür. İcat, insanın kendini doğal şartlara uymaya değil, doğaya karşı çevreyi kullanarak uymayı seçtiğinde başlamıştır. Her insanda icat etme, düşünce gücü vardır. Yeter ki bu düşünce yerine ve uygun şekilde kullanılsın. Kısa ve aralıklı düşünce alışkanlığı, zihnimizi zinde tutmamızı, çevreyi kolay algılamamızı, vücudumuzun çalışmasını yöneten beyin bölgemizin daha sağlıklı, uzun yaşam için çalışmasına etki de edecektir.

İlk soru şudur: Çevremdeki tekrarlanan ve zorlukluklar oluşturan hangi işler vardır. Sorunun tespit edilmesi ve çözümlerin düşünülmesi. İcat, bir iş hakkında düşüncelerin, çoğunluğun "zihni sinir" kategorisi olup bir tanesinin doğru olacağını göze alarak beyin cimnastiği yapmak, yani düşünmek gerekir. Bu alışkanlık geliştikçe icatlarında birbirini takip edeceğini de varsayabiliriz. İcatlar bizim hayatımızı kolaylaştırmak ve insan mutluluğunu artırmak için yapılmalıdır. Kendi çevremizden başlayan icat çalışmaları diğer insanlar içinde düşünülmeye başladığında toplumumuza ve insanlığa faydalı olacaktır.

resim : www.milliyet.com.tr/blog

 
Toplam blog
: 110
: 1205
Kayıt tarihi
: 30.05.07
 
 

"Yazıyorum o halde düşünüyorum" diyen, güncel gelişim ve değişimleri takip ederken anlam ve kavramla..