Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ağustos '10

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

İcatlar, cesetler!

İcatlar, cesetler!
 

Body Worlds


Sultan şehir İstanbul, beni her zaman keşmekeşiyle boğar.( 'O da güzel ama ya..' diyen arkadaşımı hatırladım, ne bileyim orada yaşamadığım için herhalde.) Ama ne zaman kaçırdığım bir etkinlik olsa, ki her köşe başı etkinlik nasıl takip edilebilir, çat diye çatlıyorum;) Neyse ama bu ikisini kaçırmamaya kararlıyım.

1) 1001 İcat Sergisi. Sultanahmet' te açılmış hem de ücretsiz olan bu sergi adı üstünde bin bir eserle karşımızda. Türk- İslam bilginlerinin , o zamanlar bilginler varmış aramızda, diğer medeniyetlere ilham olmuş, sağlıktan fiziğe uzanan alanlarda icatları ve eserleri var. Üstelik hem içerik hem de alan açısından oldukça geniş olan bu sergi de sadece bakıp geçmeden interaktif oyunlarla, filmlerle, oyuncaklarla çocuklardan büyüklere herkes icatları özümseyebilir. Sergi sıcaklardan uyuyamayan İstanbullular için gece üçe kadar açık! Sergi 5 Ekim' kadar ziyarete açık, sonra New York yolcusu.

2) Body Worlds, bu malumunuz kadavraların başrolde olduğu sergi. Türlü yöntemle bozulmadan saklanan kadavralar, alın işte bayıldığınız kendiniz aslında böylesiniz, dercesine çırılçıplak karşımızda, neler hissedeceğim orada gerçekten merak ediyorum. Öğretmen olarak ben 30 Ağustos' a kadar ücretsiz ziyaret edebilirmişim sergiyi, sonrasında da sınıfıyla gelen öğretmenlere ücretsiz. Ayrıntılı bilgi için site ve bilet fiyatları işte burada, haydi gezelim görelim! http://www.biletix.com/static.htm?page=sp41 ve http://www.bodyworlds-istanbul.com/

 
Toplam blog
: 26
: 593
Kayıt tarihi
: 12.08.10
 
 

Dünyada en çok sevgilimi, kardeşimi, kitapları, filmleri ve gezmeyi severim... Hiç birine henüz d..