Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

17 Mayıs '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

İçe Kapanma Nasıl Aşılır?

İçe Kapanma Nasıl Aşılır?
 

Uğur Canbolat ''İyi Bak Kendine''


İçe kapanma ve sosyal çekilmenin nasıl meydana geldiğini, hangi psikiyatrik hastalıklarda görüldüğünü, nereden beslendiğini ve nasıl tedavi edileceğini uzmanlar bu akşam ÜLKE TV’de ‘İyi Bak Kendine’ programında değerlendirilecekler.

İçe kapanıklık nedir?

Kimlerde daha çok görülür?

İçe kapanıklık yaşayan kişilerin çocuk dönemleri önemli mi?

İçe kapanıklık öğrenilen bir durum mudur?

Hangi psikiyatrik hastalıklar eşlik eder?

İçe kapanık olan kişilerin diğer özellikleri nelerdir?

Hangi alanlarda başarılı olurlar, hangi alanlarda başarısız olurlar gibi soruların cevapları bu akşam İyi Bak Kendine programında irdelenecek.

İçe kapanıklık her dönemde görülür mü?

Çocukluk döneminde varsa yetişkinlik döneminde de devam eder mi?

Sosyal çekilme ile sonuçlanır mı?

Sosyal çekilme yaşayan kişilerin kayıpları nelerdir?

Topluma çıkmayan bu kişilerin duygu durumları nasıldır?

Kendilerini kötü hissederler mi?

Özgüven eksiklikleri var mıdır?

Nasıl giderilir? gibi konuları bu akşam etraflıca ele alacak olan İyi Bak Kendine programının konuğu NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi’nden Psikiyatri Uzmanı Dr. Hasan Basri İzgi ve Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi’nden Uzman Psikolog Yıldız Burkovik olacak.

İçe kapanma ve sosyal çekilme nasıl tedavi edilir?

Terapisinde neler yapılır?

İçgörü kazandırılması hangi süreçte mümkün olur gibi konuların ele alınacağı programda canlı bağlantılar ile seyirci soruları alınacak, ‘iyibakkendine@ulketv.com.tr’ adresine gelen e posta soruları da stüdyo konuğu uzmanlar tarafından cevaplandırılacak. 0216 633 06 96 nolu danışma hattını arayıp isim ve sorusunu bırakanlara da cevap verilecek.

Programın PSİKOGÜNDEM bölümünde tanınmış Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan; Depresyondaki kadın ve erkeklerin daha fazla çikolata yediği ve yenen çikolata miktarının depresyonun şiddetine göre değiştiğini ortaya konan California Üniversitesi Tıp Fakültesi`nden Beatrice Golomb ve ekibinin yaptığı, `Archives of Internal Medicine` dergisinde yayımlanan araştırmayı İyi Bak Kendine programına değerlendirecek.

Uğur Canbolat’ın hazırlayıp sunduğu Ayhan Pala’nın yönetmenliğini yaptığı kendine iyi bakmak isteyenlerin, modern insanın sorunlarına dair yeni arayışlar bulan yeni çözümler üreten ekranların ‘Koruyucu Ruh Sağlığı’ programı İyi Bak Kendine bu akşam saat 23.30’dan sonra ÜLKE TV’de.. ÜLKE TV TÜRKSAT 2 A uydusu, KABLO TV, DIGITURK 38. ve D-SMART 94. kanaldan izlenmektedir.

NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Nevzat Tarhan Hocama, ''İyi bak kendine'' prog. hazırlayıp sunan Sayın Uğur Canbolat Beyefendiye ve NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesinin değerli uzmanlarına bizleri aydınlattıkları için teşekkür ederiz.

Melekler Yüreğinizden Öpsün Bildirdi: http://blog.milliyet.com.tr/Arsiv.aspx?UyeNo=612144&KategoriNo=274

Yazdıklarımı Paylaştığım ''Kerkük Feneri''

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..