Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '07

 
Kategori
İnternet
 

İçeriğe olan ilgi artıyor!

İçeriğe olan ilgi artıyor!
 

Online Publishers Association (OPA) 4 yıldır sürdürdüğü ve Internet Activity Index (IAI), adını verdiği çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Internet kullanıcılarının internette geçirdikleri zamanın içeriğe ait olan kısmında 4 yıl öncesine göre %37 oranında daha fazla zaman ayırmakta oldukları çıkmış. Genel olarak ayrılan zamanın eticaret, iletişim, içerik ve arama olduğu belirtiliyor.

Bu çalışmanın 2003 yılı sonuçlarında kullanıcıların zamanının %46’sının iletişim ile geçtiği ve bugüne gelindiğinde içeriğin %34 artışla %47’lere geldiği görülmektedir. İçeriği, arama takip etmekle birlikte genel anlamda aramaya ayrılan zamanın azaldığı belirtilmekte. İçeriğe olan ilgini artışı ise enteresan bir şekilde her yıl düzenli olarak görülebilmekte.

OPA bu değişimlerin altınbda enteresan faktörlerin olduğunu saptamış. Özellikle internet ile uğraşanlar için faydalı olacağını düşündüğüm bu bilgileri paylaşmak istiyorum;

    Internet hızının artması ve internete erişimin yaygınlaşıp, artması genel olarak internette geçirilen süreyi artırmıştır. Internet’te geçirilen zamanın büyük bir kısmını son dönemde popülaritesi çok artan “video”lar almaktadır. Arama konusundaki gelişmeler sayesinde tüketiciler istedikleri ürünlere ve kullanıcılar ise istedikleri bilgilere yani istedikleri spesifik içeriğe hızlı ve kolay erişebilmektedirler. Web 4 yıl öncesine göre daha fazla içerik sunmamakla birlikte içeriğin kendi içindeki çeşitlerine göre ayrılan zamanın kullanımında ciddi değişiklikler oluşmuştur.Instant messaging (IM) ciddi anlamda yayılarak, iletişimin hızlanması açısından çok fark yaratmıştır. Email’in önüne geçmiştir.
 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..