Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '08

 
Kategori
Aile
 

İçimde sönmeyen bir mumsun sen

İçimde sönmeyen bir mumsun sen
 

Gidenlerin ardından yazmak her zaman zordur..Söylenmemiş sözler birikmiştir..Yaşanmamış anılar...Giden, yıllar önce aramızdan ayrıldı . Bugün canım ANNEANNEMİN bizden ayrıldığı gün..Çok uzun yıllar oldu evet..Ama öyle aniydiki gidişi içimizde hep yarım kalmış birşeyler bıraktı..

Hiç beklemediğimiz bir anda bizi bıraktı. Hiç çekmeden, kimseye çektirmeden..Yaşarken olduğu gibi ölümünde bile insanlara yük olmadan..Gözlerini kapadı, uyudu..Bir dahada uyanamadı.. Asaletiyle, duruşuyla, devlet gibi kadın derler ya hep öyle kaldı sülieti aklımızda..Dedem çok severdi gezmeyi..Yıllar önce o şartlarda bir esnaf için bir hayal olabilecek yolculuklar yapardı. Anneannemide alıp götürmüştü o zamanlar hayal şehri PARİS'e...Romantik bir tatilmiydi onlar için bilmiyorum..Eiffel Kulesi'nin önünde kahkaha atarkenki fotoğrafları..

Nasıl da güzeldi..Parisli Betül diye anılırdı o yüzden mahallede.Anneannemin bitmek tükenmek bilmez koşuşturmaları..Her işe yetişmeye çalışması..(Ailenin kadınları bolca nasibini almıştır bu huydan.) Ehliyeti olan tek anneanne benimkiydi sanırım.Babası okutmamış zamanında ama okusaydı daha neler yapardı kimbilir.. Mahallenin dediği cenaze günü buydu zaten...Daha sabah bakkala markete koşuyordu. Ne zaman nasıl oldu bu?...Beş tane evladına ayrı ayrı bağlıydı...Dedemin (Remzi Beyin) Betül Hanımı...Zaten o da çok dayanamadı gidişine..Hayat yarım yaşanmazki....Evlatlarının biricik annesi..Torunlarının beyaz saçlı , güzel sesli, yumuk yanaklı birtanesi...Çok gençtim gittiğinde. Öğreneceğim çok şey vardı ondan. Öğreneceğimiz..Çok ağladım. Çok ağladık..Çok ağladın Nesli Teyzem..En küçük kızı olarak ona en çok sen ihtiyaç duyduğundan yada onunla geçirdiğin zamanı az bulduğundan..O gün demiştimki..Dün gibi aklımda. "Sevdiğimiz biri öldüğünde içimizde 40 mum yanarmış..Hergün biri sönermiş.Ama kırkıncı mum hiç sönmez , bizde ölene kadar orada yanmaya devam edermiş. " Hatırladın mı?..O mum hiç sönmedi içimizde..Öyle değilmi? Canım Anneannem mumlar bir bir söndü belki..Acı azaldı ama hiç bitmedi..Sana olan sevgimiz, özlemimiz ilk günkü gibi..Yıllar geçsede bu böyle olacak..Ve biz PARİSLİ BETÜL'ün çocukları ve torunları seni hiç UNUTMAYACAĞIZ..NUR İÇİNDE YAT...........

 
Toplam blog
: 49
: 4247
Kayıt tarihi
: 01.01.08
 
 

1971 Merzifon doğumluyum. Hayatın her alanında üretmenin doğruluğuna inanıyorum.. Evliyim ve Mert ..