Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '14

 
Kategori
Opera / Bale
 

İçimin karanlığına bir güneş doğdu.

İçimin karanlığına bir güneş doğdu.
 

  Kızım Burcu Göker A.B.D Florida Eyaletinde oturuyor. Kendisi bir klasik müzik sanatçısı. Üniversitedeki görevinin yanısıra, Florida Eyaleti sınırları içindeki çeşitli Senfoni Orkestralarında kadrolu keman sanatçısı. Florida Eyaleti diyorum ama , Amerika'yı bilenler hatırlayacaklar,Eyaletler oldukça geniş alanlarda. Bir ucundan diğer ucuna araba ile ancak 4, 5 saatte ulaşılabiliyor.

  İşte Burcucuk da her hafta çeşitli şehirlerdeki Senfoni konserlerine kuşturup duruyor. Şehirler diyorum ama çok kalabalık nüfusa sahip değiller. Zaten Amerika'daki nüfus yoğunluğu ile bizim ülkemizdeki nüfus yoğunluğu mukayese kabul etmez.

  Burcu her hafta çalacağı konserleri anlattıkça, ben bu kadar konsere nasıl izleyici bulunabiliyor diye merak ediyordum. Geçen cumartesi Burcu görev aldığı Pensecola Senfoni Orkestrasının konserinde çaldı.Pensecola Senfoni Orkestrası her hafta cumartesi günleri konser veriyor ve 1000  kişilik bir salona sahipler. Ayrıca Pensecola da çok kalabalık bir şehir değil. Okyanus kıyısında bir sahil şehri. Tek özelliği şehrin yakınında askeri üs olması.

  Ben her hafta 1000  kişilik salonu nasıl doldurup konser veriyorlar diye düşünürken Burcu bu hafta cuma ve pazar geceleri Opera Konserleri olduğunu haber verdi. Bir haftadır Carmen Operasını çalışıyor bütün orkestra. İki gece üst üste 1000 kişilik salon nasl dolar.

   Salı günü Burcu ,cuma ve pazar günü gerçekleşecek temsiller için satışa çıkan biletlerin yarım günde bittiğini ve halkın büyük isteği üzerine çarşamba günü yapılacak Genel Provanın seyirciye açıldığını ve biletlerinin satışa çıktığını söyledi. Dün de akşam ki Genel Prova için  satışa çıkan 1000 kişilik biletin 1 saatte tükendiğini anlattı prova öncesi.

   Ne yalan söyleyeyim çok kıskandım. Pensecola gibi fazla kalabalık olmayan bir yerleşim  yerinde 3000  bilet satılması hem de kısa sürede harika idi. Gel de kıskanma

   Ta ki ülkemden bir haber duyana kadar.

    Geçen cumartesi gecesi Ankara Ticaret Odasının Salonunda, Ankara Operasının Yeni Yıl Konseri varmış.2500 kişilik salonun biletleri satışa çıktıktan tam 2.5 saat sonra tükenmiş. Satışlar bilgisayar üzerinden yapıldığı için verilere güvenmek gerekiyor. El altından satış yok anlayacağınız.Hatta daha sonra karaborsada fahiş fiatlarla satılmış operanın biletleri.

   Bu haberi duyunca kıskançlığım birden geçti. İçimin karanlığına bir güneş doğmuş gibi oldu.

   Acaba gerçekten güneş doğuyor mu?

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..