Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '19

 
Kategori
Siyaset
 

İçimiz Dışımız Sahte Olmuş!

İnsan ne kadar doğru olursa olsun, karşısındaki topluluğun, birliğin, grubun, halkın kimseye güveni kalmadıysa, kendini onlara izah etmesi pek mümkün olmaz! Seçmenler,  seçimi tiye alıyorlar ise bu ilgisizliğin sebebi orada daha önce defalarca seçim zafiyeti yaşandığını gösterir!

&&&

Bizim mahallenin reisi, yarım asırlık belediye başkanlığı döneminde her seçim vaatleri arasına sıkıştırdığı cazibeli su vaadini; belediyecilik ömrü vefa etmediği için yine yerine getiremedi!  Son seçim vaatleri arasında kendisinin son otuz yılın vaatlerini görünce kendimi gülmekten alamamıştım. Seçim vaatlerinin miras gibi dededen oğula geçtiği dönemleri yaşadık yıllarca. Halen seçmenin kafasını 1800 yılların kafasında sananlar bu güne kadar kendilerini maalesef hiç geliştiremediler.

Kafalarını deve kuşu gibi kuma gömerek kendilerinin görmediğini, duymadığını, bilmediğini seçmenlerinde görmediği, duymadığı ve bilmediğini düşünerek defalarca komik duruma düştüler! Zaman zaman Ankara’da bile seçmenin kültür seviyesinin altında devam eden siyaset ve politikalar çoğu zaman seçmenler arasında alay konusu olmuştur!

Hiçbir vizyonu olmayan insanların bedavadan kariyer sahibi olmaları, kendilerinin menfaat çaplarının biraz daha genişlemesi ve ekonomilerinin biraz daha gelişmesinden öteye gidememiştir.

Siyasetin bu esnekliğinden istifade eden uyanıklar “Bende Sizdenim” diyerek bu menfaat çarkının içinde dönen dişlilerin bir parçası olmuşlardır!

&&&

Pirincin içinde plastik, pul biberin, karabiberin içinde taş ve talaş, kıymanın ne olduğu belli değil, et döner tavuk döner çıkıyor(!) süt peynir yoğurt dondurulmuş gıda ona keza (!) balın içinde glikoz 10 kavanoz yüz TL yanında kol saati hediye (!) manavlarda hormonlu sebzeler pek fazla eşcinsel (!) bayramlarda çuvalla sahte şeker.  Çikolata baklava… birileri çıkmış Trakya da “nükleer öldürür” diyor.

Trakya’da kanser ölümleri Türkiye kanser ölümleri ortalamasının çok üstünde!  Neyin kanseri (!) yediğimiz içtiğimiz zaten kanser yapmıyor mu? Nükleerden ne korkuyorsun atçe tete, üseyin aga? Merak etme o santraller yapılana kadar bizi TARIM GIDA terörü zaten öldürür! 

Doktoru sahte, hemşiresi sahte, eczacısı sahte, polisi sahte, hakimi, savcısı, avukatı sahte Atatürkçüsü sahte, dindarı sahte! Rüyada mıyız, gerçekte mi? Neye sevineceğimizi neye üzüleceğimizi şaşırdık! Boşlukta gezen meteor parçaları gibiyiz. Kime ne zaman, nerede çarpacağımız belli değil!

Ama “Nükleer öldürür”

Enflasyon düştü (!)

Kırklareli mutlu insanlar kenti!

Sonuç;

Fatih kısa parmak…

Fatih İyi sanatçıdır iyi iyi!

Demi demi?

Tıkla dinle…

Saygılarımla…

https://www.youtube.com/watch?v=iafApIrQsZw

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..