Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '06

 
Kategori
Haber
 

İçimizdeki "hrant"lar

İçimizdeki "hrant"lar
 

Yanlış anlaşılmak...

Herkes muhakkak yanlış anlaşılmıştır hayatında. Söylediği sözleri "öyle" söylememiştir ama karşımızdaki "öyle" anlamıştır. Kuşkusuz kişi hesap edememiştir, sözlerinden başka anlamlar da çıkacağına. Ancak, karşı taraf bardağın boş tarafını görmüştür.

Hrant Dink'in sözlerini hepimiz biliyoruz. Burada da tekrarlamayı gerek görmüyorum. Kuşkusuz, Hrant Bey sert bir üslup kullanmıştır. Bundan dolayı da, yanlış anlaşılmanın yanı sıra bardağın boş olan tarafının gözükmesine sebep olmuştur.

Oysa ki, dediği şey "Diaspora Ermenilerinin, Türk düşmanlığı yapacağı yerine, Ermenistanla ilgilenirlerse, bu Ermeni dünyası adına daha olumlu olacağı" şeklindedir.

ÖSS sınavı bilgiye dayalı bir sınav olmadan önce, "okuduğunu anlama, anladığını yorumlama" üzerine bir sınav idi. Peki bizler, "okuduğunu yanlış anlama, bunun sonucunda da yanlış yorumlama yoluyla verdiğimiz 6 ay hapis cezası ile sınavı geçebildik mi?

Türk aydınları, aydın olmanın bilinci ile, birer "Hrant" olmayı başardılar. Peki ya bizler? Bizler de, "düşüncemizde" ve "vicdanımızda" bunu başarabildik mi?

 
Toplam blog
: 112
: 3643
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

İstanbul'da doğdum. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunuyum. Felsefe, sanat tarihi, müzik özel i..