Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İçimizdeki boşluk

İçimizdeki boşluk
 

İnsanoğlu doğuştan her daim bir şeylerin eksikliğini hisseder. Eksik hissettiğini tamamlayınca da daha fazlasını ister. O da olur daha fazlasını ister. Hiç bir şekilde memnun olmadan hep ister. Aslında insanlar eksiksiz yaratılmışlardır ama bunu fark edemezler. Herkes kendi içinde tam ve bir bütündür. Kesinlikle eksiklik diye bir şey yoktur. Kimsenin içinde bir boşluk yoktur çünkü evrende boşluk yoktur. Evren boşluğu kabul etmez. İçinizde boşluk olarak hissettiğiniz şey aslında negatif enerjidir. Aradığınız her şey sizde mevcuttur. Önemli olan bunun farkına varmaktır. Kimseye anlam yüklemeden sadece o duygunun içimizde var olduğunu bilerek ve o duygunun enerjisini pozitife çevirerek duyduğumuz bu sahte yoksunluğu giderebiliriz.

 

Genellikle kişiye kendisinde sevgi, aşk eksik gibi gelir  ve bu duyguları başkalarına yükleyip kendilerini onlara adarlar. Çünkü bu insanlar için o kişiler eksik hissettikleri duygularını doyuranlardır. Kaybetmekten öyle korkarlar ki kölesi olurlar onların. Bu sorumluluğu, bu kodlamayı onlara yapmak kadar yanlış bir şey yoktur. Unutmayın kimse sizin diğer yarınız değildir. Hiç kimse sizi tamamlamaz ve hiç bir boşuğu dolduramaz. Siz kendiniz tek başınıza bir bütünsünüz ve eksiksizsiniz. Siz kimseye muhtaç değilsiniz. Hayatınız, yaşamınız kimseye bağlı değil. Kimsenin veya hiçbir şeyin kölesi de değilsiniz. ''Hayır'' demeyi bilmeli; kimseyi kaybetmekten de korkmamalısınız. Yeter ki gidene yol vermeyi ve gelene hoş geldin demeyi bilin. Unutmayın ki korktuğunuz şeyleri de yaşarsınız çünkü evren sizi mutlaka bununla sınar. Sınar ki kaybından korktuklarınızın aslında sizin hayatınıza son verecek  şeyler olmadığını anlamanızı sağlasın (deneyimlerimizden ve evrenin bizi sınama tekniklerinden ''Bu hayata herkes bir bavulla gelir'' adlı yazımda bahsetmiştim). Evren için bunu deneyimlemeniz zorunluluktur.

 

Eksikliğini hissettiğiniz duygular sizin içinizde, onların farkına varın. Sadece negatif enerji dolan yeri pozitife çevirin ve durmadan tekrar edin ''Ben kendi içimde tam ve bir bütünüm''.

 
Toplam blog
: 18
: 993
Kayıt tarihi
: 10.05.14
 
 

sosyolog  & psikoloji master ..