Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

İçimizdeki Brütüs'ler...

Vatan Gazetesi İnternet sayfasında “şok haber” olarak manşete çıkan bir haber gözüme ilişti.

CHP Kocaeli milletvekili Hikmet Erenkaya’nın İzmit’in tanınmış işadamlarından İdris Saral ile, Sefa Sirmen’in seçimi kaybedeceğine dair 2 takım elbisesine iddiaya girdiğine ve bunu da bir ajandanın sayfasına imzalayarak olayı “garantiye” aldığına dair bir haber bu.

Bu belgede çok haklı olarak “işte ihanetin belgesi” diye haber yapılıyor bir yerel gazetede.

O yerel basını ve bu İHANETİ su yüzüne çıkaran gazeteciliği kutluyorum.

Düşünebiliyor musunuz?
Bir partinin milletvekili, partisinin Belediye Başkan adayının seçimi kazanamayacağına dair iddiaya giriyor ve bunun için imza atıyor.

CHP'nin bu seçimlerde başarısızmış gibi gözükmesi için zaten bir çok numaralar çevrildi ve bu seçimlere leke düşüren bir sürü olay oldu.
Örn: Ankara’da bazı okullarda gece yarısı ışıkların söndürülerek oy çalınmasına zemin hazırlanması, yine bu anlamda yolsuzluğa gırtlağa kadar batmış ve kendi partisinin bile kerhen desteklediği malum şahıs tarafından yaptırıldığı konusunda genel yargı oluşmuş, Mamak'ta yakılmış ve çoğu CHP'li olan oyların bulunması. Dikmen'de bir şahsın oy çuvallarını çalmaya teşebbüs ederken yakalanıp halk tarafından dövülmesi.
Yine Türkiye'nin bir çok yerinde seçim sonuçlarının YSK'nın bilgisayarındaki "kilitlenme" yüzünden genel sonuçlara işlenmemesi yada çok geç işlenmesi (belkide) değiştirilerek işlenmesi.

Seçimlerden önce CHP'nin ve diğer muhalefet partilerinin başarısız olması için AKP kadrolarının neler yaptıkları herkesin malumu.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen yinede CHP'nin başarısını aşağılara çekmek ve bunun için çeşitli sandık oyunlarını devreye sokmak isteyenleri anlarım. Onlar halkın gerçekleri görmesi karşısında düştükleri paniğin etkisi ile böyle yollara başvuruyorlar ve ahlaksızca da olsa kendi açılarından haklılar.
Burada anlaşılmayan yada benim anlayamadığım, partisinden seçime giren bir adayın kazanamayacağını ileri süren ve bu konuda iddiaya giren aynı partinin o bölgedeki milletvekilinin tutumu.
Şimdi böyle bir iddiaya giren milletvekili o adayın kazanması için çalışırmı ?.
Tabiki çalışmaz hatta başarısız olması için çalışır, öyle değil mi?.

Kazanmamız gereken mevzileri nasıl kaybettiğimizi görüyor musunuz sevgili dostlar?.
İçimizdeki Brütüs’ler neler yapıyorlarmış?.

Bu Hikmet Erenkaya’nın eğer bu iş doğruysa (ki bence doğru) derhal, zaman kaybetmeden partiden ihraç edilmesi için gerekli adımlar atılmalıdır. Bu konuda Genel Merkez yönetimine ve Kocaeli halkına çok önemli görevler düşüyor.
Özellikle 2011 Genel seçimlerinde bu tür parti içi "Brütüs oyunlarının" oynanmaması için gerekli tedbirler şimdiden alınmalıdır.

Syn. Hikmet Erenkaya,
Sen bir partinin milletvekilisin, sana yakışan nedir ?
O partinin adayını sonuna kadar desteklemek değil mi?
O adayın icraatlarını beğenmeyebilirsin, aranızda bir husumet olabilir fakat olağan üstü bir durum yoksa ve o adayın partiye zarar verecek yüz kızartıcı bir olayı yoksa, salt kendi çıkarların için olduğuna inandığım (varsa eğer) saçma sapan nedenler yüzünden partiye ve dolayısıyla AKP’den kurtulmamıza yarayacak küçükte olsa bir adıma karşı çıkmazsın.
Yurtseverlik ve CHP’lilik bunu gerektirir.

Sen bir AKP milletvekili gibi hareket ettin (en azından bu haber beni bunu yaptığına inandırdı) o zaman derhal bu partiden istifa etmelisin.
Seni bu duruma hasbelkader getirenler de bu durumdan gerekli dersi çıkarmalıdırlar.

Yok bu haber yalandır diyorsan hem senden hem de Sefa Sirmen’den bir açıklama beklemek, Türkiye’nin ve CHP’nin bu seçimlerden başarılı çıkmasını isteyen ve bu yolda canla başla çalışan isimsiz kahraman tüm CHP’lilerin beklentisidir.

Eğer doğruysa çok yazık. Vah CHP, vah Türkiye..


Saygılar

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..