Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İçimizdeki Karamsarlık

İçimizdeki Karamsarlık
 

Haziran ayını bitirmek üzereyiz. Yıllık izinime başladım. Üç haftalık tatil başladı. Aslında beş hafta ama, iş yoğunluğundan üç hafta ile yetineceğim. Bu yaz Trabzon'a gidiyoruz. İzlenimlerimi bu köşede size aktaracağım, sıcak yaz günlerinde Trabzon nisbeten ferah geçecek gibi. İlerki yıllarda Trabzon, Rize, Sinop gibi illerimiz Antalya, Muğla gibi illerimizle yarışacak gibi.

Bu sabah gazete okurken dikkatimi bir şey çekti. Gazete de hep kötümser haberler vardı ve içim sıkıldı yine. Elektrik'e ypılan %21 zam, Kutuplardaki eriyen buzlar, Borsalardaki panik ve düşüşler, Terim ne yapacak piskosu, Marmaris'deki yangın vb.

Şu güzel cumartesi sabahı güzel bir kahvaltı sonrası gazete okuyorsun, izine çıkmışsın ve ülke ve dünya konuları içini bayıltıyor. Koca bir of çekip, kapatıyorsun gazeteyi. Keşke herşey bu kadar basit olsa. Ne yazık ki gerçek bu. Kaçınılmaz bir girdaptayız gibi. AKP hükümetini eleştiren yazılarımda belirtmiştim, sonradan düşünce yol gösteren çok olur diye. Yine burada altını çizmeden edemiyorum, para harcarken dikkatli olun, asla geleceğinizi borç altına almayın. Durum pek parlak değil.

Arı nufüsundaki ciddi azalma, gıda fiyatlarında aşırı artışı gösteriyormuş. Petrol'ün önlenemez artışını herkes anladı artık. Küresel sıcaklık tehditi, orta anadolumuzu çöl yapmak üzere. Bitki örtüsü sıcaktan dolayı, yüksek kesimlere kaçıyormuş. Gemi ile kuzey kutbunu geçmek an meselesi imiş. Ormanların ayakları olduğunu daha önceden duymuştum. Tarih boyunca iklim değişimlerine paralel olarak, dünya üzerinde gezerlermiş. Örneğin, Zeytin ağaçları İngiltere'ye gitmiş. Anlaşılan Akdeniz bölgesinden taşınmak üzereler.

Sade bir vatandaş olarak ne yapabiliriz. Belki çok az şey yapabiliriz, ama en önemlisi bilinçli olmak, tehlikeyi önceden hissetmek. Çocuklarımızı bu kültürle yetiştirirsek, gelecek nesil, bizi daha iyi anar. Tasarruf için enerjiye zam yapmanın ne kadar çözüm olduğunu daha iyi tartışırız belki.

NTV de bu pazartesi başlayacak yeşil ekran kampanyası bu açıdan önemli. Dikkatle izlemekte fayda var.

Görüşmek üzere....

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..