Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '09

 
Kategori
Deneme
 

İçimizdeki kelebekler

İçimizdeki kelebekler
 

içimizdeki kelebekler hiç bitmesin


Kelebekler çok güzel narin ve nazik canlılardır. Ama benim dikkatimi çeken en önemli özellikleri ışığa olan aşklarıdır. Karanlık kozalarından çıkıp, güzelliklerin üzerinde uçarlar, güzelliklerin üzerine konarlar ve ışığı ararlar. Kısacık ömürlerini ışığa aşık olarak geçirip hayata gözlerini yumarlar.

İnsanların içinde de ışığa aşık kelebekler vardır. Güzelliği, huzuru, sıcaklığı arayan düşünceler ve duygulardır bu kelebekler. Tıpkı onlar gibi hassas narin ama umut dolu, karanlığı sevmeyen ve ışığın etrafında pervane olan duygulardır. Umutlarının peşinden uçan ve bulunca etrafından ayrılmayan, ne pahasına olursa olsun kanat çırpmaktan yorulmayan duygularla, umutlarına olan aşklarını kanıtlarlar. Ömürleri de insandan insana, duygudan duyguya değişir fakat işin güzel yanı şudur ki; ölenin ardından bir süre sonra kozasından çıkmayı bekleyen bir başka kelebek oluşur ve çıkmasına izin vermeniz gerekir. Bir öncekinin ölümünden sonra daha zordur daha sancılı geçer kozadan çıkma süreci ama bir öncekinden daha güçlü daha dayanıklıdır bu sefer. Daha kuvvetli çırpar kanatlarını, daha bir umutla ışığa doğru uçar ve ışığını bulduğunda daha bir tutkuyla pervane olur etrafında.

Tıpkı bin bir çeşit ve renkte kelebek olduğu gibi insanlar ve duygular da çeşit çeşittir ve işte bu çeşitlilik doğaya, hayata ayrı bir güzellik katar. Bu yüzden kelebekler benim için özeldir. Ne zaman bir kelebek görsem yüzüme çocukça bir gülümseme yayılır. Onların çiçekler üzerinde uçuşu, karanlık bastığında ışığın etrafında pervane oluşları çok şey anlatır bana. Bu yüzden ne zaman bir kelebeği yakalayıp onu tutsak etmeye çalışan biri görsem kızarım. Çünkü incinmeye gelemezler; tıpkı duygular gibidir kelebekler ve özgürce uçabilmelidirler. Tutsak yaşayamazlar, tutsaklık ve karanlık ölümdür onlar için.

Bırakalım özgürce uçsun kelebekler ve hayata anlam katmaya devam etsin güzellikler. İçimizdeki kelebekleri de özgür bırakalım ve özgürce uçan kelebekleri tutsak etmeye çalışmayalım, yaşayabildiği kadar yaşasın ışığın aşkıyla. Bir kelebek son nefesini verdiğinde içimizde, onu güzellikleri ile hatırlayalım, ışığı ararken geçirdiği yorgunluk ve zorluklarla değil… Zaman tanıyalım bir sonrakine ve izin verelim ki daha güçlü, daha güzel bir kelebek çıkabilsin kozasından… İzin verelim ki yeni umutlara kanat açabilsin içindeki ışığa olan aşkla…

 
Toplam blog
: 16
: 1747
Kayıt tarihi
: 17.12.08
 
 

1984 yılı Nisan ayının 16'sında Ankara'da doğdum. İlköğretim ve liseyi Ankara'da, lisans eğitimimi P..