Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

İçimizdeki kurtlar

Her insan kendi içsel inanç sistemine göre yorumlar yapar. Anlamlar, bağlamlar çıkarır, kararlar verir, tepkiler gösterir. Kimimiz karşımıza çıkan olayların bir kader olduğuna inanırken kimimiz kendimizin yarattığına inanır. Şimdi, konumuz bunun hangisinin doğru olup olmadığını tartışmak ya da ispatlamak değil. Asıl önemli olan, başımıza gelen durumla ilgili ne yapacağımız, nasıl bir tepki vereceğimiz. Her insan hayatında önemli değişiklikler yaratan, büyük duygusal dalgalanmalar yaratan durumlarla karşılaşmıştır. Ve çoğumuz bu durumda içimizde bir kararsızlık, bir kargaşa hissederiz. Bir yanım şunu yap diyor, isyan et, vur, kır, geçir diyor; bir yanım da başka şeyler söylüyor, kal, bekle, ama ama… gibi.

Nedir bu içimizdeki konuşan, kimdir? Ego, sabotajcı, vicdan, kalp? Peki hangisine uymalıyım, hangisi doğru, hangisini dinlemeliyim?

Bütün bunlara cevap veren bir Kızılderili hikâyesi var, sizlerle bu hikâyeyi paylaşmak isterim Bir Kızılderili köyüne saldırıp, yakıp yıkarlar. Sadece bir dede ve torun sağ kalmıştır. Acı acı enkaza bakıp çaresizce seyretmektedirler köyün yağmalanmış halini. Dede Kızılderili fazla sessizlik içinde kalınca küçük torun sorar: "Dede neler oluyor, neden susuyorsun?" Yaşlı adam cevap verir:

"Dinliyorum, içimdeki kurtların sesini dinliyorum. Biri siyah kurt, diğeri beyaz kurt. Durmadan kavga ediyorlar. Siyah kurt 'yak, yık, saldır, intikam al' diye uluyor. Beyaz kurt ise 'sakin kal, sev, yeniden başla, yapabilirisin' diye uluyor. İçimde durmadan birbirleriyle savaşıyorlar."

Torun merakla soruyor: "Peki hangisi kazanacak dede?"  Ve yaşlı Kızılderiliden gelen cevap: "Ben hangisini beslersem o kazanacak evlat..."

Evet, kurt benzetmesiyle yapılan o dualite, o savaş hep içimizde var. Başımıza gelen olaylara tepki verirken hangi yanımızla tepki vermek istiyoruz, hangi kurdu beslemek istiyoruz o da bizim bilincimizle vereceğimiz karar.

Başka bir bakışla da anlık kararlar, tepkiler verip günü mü kurtarmaya çalışacağız? Ya da aynı tarzda yaklaşıp anlık rahatlamalar yaşayıp aynı zamanda yeni bir soruna mı gebe kalacağız? Yoksa sakin kalıp, vicdanla konuşup, sevgiyi hatırlayıp, akıldan mı güç alacağız? Krizi fırsata mı çevireceğiz?

Aklımızın ve kalbimizin el ele tutuştuğu, beyaz kurtların beslendiği, güzelliklere gebe kalan bir haftamız OLSUN…

NOT: Günlük motivasyon ve mutluluk için açılan yeni kişisel instagram hesabı takip edebilirsiniz @arzı.biyiklioglu

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

  sevwww.arzubiyiklioglu.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..