Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '16

 
Kategori
Güncel
 

İçimizdeki sahte Türkler

İçimizdeki sahte Türkler
 

Konu uzun aslında. Asırlar öncesine kadar gidiyor. Osmanlılarda Enderun denilen saray okulu vardı. Bu okula fethedilen ülkelerin müslüman olmayan çocukları alınarak müslümanlaştırılıyor ve Türk isimleri veriliyordu. Bu sisteme devşirme usulü deniliyordu. Bu çocuklar dini eğitim yanında devlet işleriyle ilgili bilgiler de veriliyordu. İleride devlet kademelerinde görev almak amacıyla yetiştiriliyordu. Bu saray okuluna Türk çocukları alınmıyordu. Dolayısıyla devletin önemli makamlarında devşirmeler görevlendiriliyordu. Tabi bunlar zamanla sayı olarak fazlalaştılar, evlendiler, İstanbul'da hatırı sayılır bir nüfusa eriştiler.

Osmanlıda nüfus kayıt sistemi olmadığından zamanla bizden birileri gibi görünmeye başladılar. Diğer yandan İspanya'dan baskılardan kaçan Yahudiler de İstanbul'a kabul edildiler. Onlar da zamanla bazıları Türk ismi alarak müslüman oldular ve içimizde güven içinde yaşadılar.

Bugün hangi ailemiz soy ağacını sağlıklı olarak biliyor, ya da nereye kadar üstsoyunu tanıyor bilemiyoruz. Sonuç olarak diyebiliriz ki içimizde hatırı sayılır bir nüfus Türk olmadığı halde Türkmüş gibi yaşıyor. Aslında önemsiz gibi görünen bir konu ama bazen ne kadar önemli olduğu ortaya çıkabiliyor. Özellikle siyaset alanında olumsuzluklarını görebiliyoruz. Kendini Türk gösteren ve gerçek etnik kimliğini gizleyen bazı siyasetçiler seçimlere giriyor, kazanıyor, devlette stratejik görevlere gelebiliyorlar. Seçmen ise bunun ya farkında olmuyor, ya da farkında olsa bile önemsemiyor. Böyle birinin askeriyede komutan olduğunu düşünelim. Sakıncalarını da bir savaş esnasında ya da terörle mücadele esnasında görebiliriz.

Daha yeni Ermeni asıllı Türk isimli bayan milletvekili (chp'li) Alman parlamentosunun almış olduğu soykırım kararını savunabiliyor.

Türkün Türkten başka dostu yoktur sözü boşuna söylenmiş bir söz değildir. Türk toplumu olarak bu konuda daha dikkatli olmalıyız. Bunun faşistlikle bir alakası bulunmamaktadır.Yakın tarihimizde de örnekler bulabiliriz. Türk milleti güçlü olduğu zamanlarda pek sorun teşkil etmemiştir ama ne zaman zayıf anlarımız olduğunda sırtımızdan da vurulduğumuz bir gerçektir.

Türk milleti olarak var olabilmemiz için siyasi görüş farklılığımızı düşünmeden milli birlik ve beraberliğimizi korumak hepimizin öncelikli görevi olmalıdır.

Akçakoca,8/6/2016

 
Toplam blog
: 491
: 222
Kayıt tarihi
: 15.03.11
 
 

A.İ.T.İ.A Yönetim Bilimleri Fakültesini bitirdim. Kütüphaneci ve Maliyeciyim. Emekli oldum. İlgi al..