Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '17

 
Kategori
Teknoloji
 

İçimizdeki Telefon Virüsü

İçimizdeki Telefon Virüsü
 

   Tekrar Merhabalar !!!

Bugün, belkide bir çok insan için önemsiz, güncel dışı bir konu olabileceğini düşündüğü ama, benim için biraz rahatsız edici bir konuyu sizlerle paylaşmaya çalışıcam. Bunun adı İÇİMİZDEKİ TELEFON VİRÜSÜ.

Peki, nedir bu ? Son yıllarda bizi saran bu görgüsüzce ve bilinçsizce kullandığımız teknoloji çöplüğü.. bunların en başında çorap değiştirir ( belkide bu kadar sık çorap değiştirmeyenlerde vardır ) gibi telefon değiştirmek. İyide neden ?

Mevcut telefonumuz yada son model çıkan modelle konuşurken, sesi 10 boyutlu yada hologramik bir görüntüylemi iletiyor karşıya. Temel yapılan iş aynı değilmi ? .. Alo Alo... Bunu, ilk çıkan şimdinin tabiriyle en eski, en demode model de bile, yapılan eylem aynıydı. Şimdi ne değişti peki ? Hiçbirşey...

Değişen, bizler daha görgüsüzleştik ve büyük devleride zengin etmeye devam ediyoruz, başkada  bir şey yaptığımız yok. Sakın yanlış anlamayın ben Amstrad, Sinclair yıllarından gelmiş, Commodore 64 lerde kafa ayarları ile uğraşmış ve günümüz teknolojisine kadar gelmiş biriyim. Yaşı elveren zaten bu anlatığım teknolojileri çok iyi bilir.Toplumumuzun en büyük sıkıntılarından biri, bilinçsiz teknoloji tüketimi, incelemeden, bilmeden,okumadan,araştırmadan alınan ürünlerdir. Kulaktan dolma laflarla, onu al, şunu al, bak bu en iyisi diye gidip insanlar telefon alıyor. Peki ne yapıyorsunuz?  İnterneti kulanıyor kulanmıyorsunuz, o da ağırlıkta Facebook ve İnstagram ve onun dışındada ALO diyorsunuz, başka hiç bir özelliğini kulanmıyorsunuz, çünkü bilmiyorsunuz. Diyecekseniz bilmemmi gerekiyor? bence bilinçli kullanıcı, telefonun şekline şemaline bakmadan evvel, araştırmasını yapar ve amacı doğrultusunda seçimini yapmalıdır diye düşünüyorum.

İkinci hususlardan biri, Telefon Virüsü, insanlar arasındaki diyaloğu tamamen bitirmesidir. Özellikle belli bir genç kesim ve yetişkinlerdede mevcut bu durum, ellerinden hiç ama hiç düşürmeden, yedi yirmidört makina gibi ordan iletişim kurmaktalar. Oysa eskiden buluşulur, sohbet edilir, daha çok şey paylaşılırken, şimdilerde herhangi bir kafede oturan insanlar neredeyse telefon üstünden

mesajlaşarak konuşmakta. Ne kadar acı bir tablo aslında ve biz bununla övünmekteyiz. Oysa hayatlarımızı ne kadar kıskaca aldığının farkında bile değiliz. Telefonunu kaybetmiş birini gözlemleyin... Aman Allahım, sanki ailesinden biri ölmüş gibi. Öyle bütünleşik yaşıyoruz ki...

Bankaya girersiniz, eskiden insanlar birbirlerine bakardı. Şimdi ise herkes ekrana bakıyor, yanındakini götürseler haberi olmıyacak. Kişi, siz konuşurken bir yandan da bakmadan mesaj yazabiliyor. İnsanımız bu üstün yeteneğini keşke başka yönlerede kaydırabilse. Teknoloji bilinçli kullanıldığında güzel bir şeydir. Tabi bu noktada, anne ve babalarada çok iş düştüğünü düşünüyorum. Çocuklarına mükafat olarak en son teknoloji telefon yada tablet alacaklarına onları gerek kendi ülkelerinde bir yere, yada yurtdışında farklı bir kültüre götürseler daha yararlı olacağını düşünüyorum . Bireyin ufkunu ne kadar çok açarsanız, o kadar çok farkındalığı ve elindekinin değerini çok daha iyi anlar,bilir ve önce kendisine ve sonra ülkesine hayırlı bir birey olur. Bu anlamsız ve bilinçsiz tüketime devam ettiğimiz sürece sonumuzun çok hızlı geleceğinin farkına varmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu farkındalıkta, önce ailede başlayıp, daha sonrasında kişinin etrafını gözlemlemesi ve sorgulamasıyla gelişebilecek bir durumdur. Bu yüzden bu virüsün artmaması için bilinçli tüketici olmak ve amaca yönelik teknolojiyi kullanmak gerektiğini düşünmekteyim.

Yotube kanalıma arzu ederseniz abone olup takip edebilirsiniz. Sualtına meraklıysanız burda yapmış olduğum çekimler ve gelicek olan belgesel projeleri’de yer alıcaktır. Aşağıdaki linkten abone olup takip edebilirsiniz.

Doğada ve mavide kalmayı unutmayın.

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC6JbQlZ9tjIchIop-kGEUqw

İnstagram: peter_salvatore

Web Site: www.psalvatore.com

Bir sonraki yazıma kadar şimdilik hoşçakalın.

Peter Salvatore

 
Toplam blog
: 46
: 145
Kayıt tarihi
: 24.05.17
 
 

Dip Gezgini ..