Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '18

 
Kategori
Turizm
 

İçimizden Biri; "Mehmet Ersoy - Turizm Bakanı"

İçimizden Biri; "Mehmet Ersoy - Turizm Bakanı"
 

Geriye dönüp geçmiş Turizm Bakanlarımız kimlerdi diye düşüdüm. Kaçını hatırlıyorum?

1- Sayın.Bahattin Yücel, 2-Sayın Bülent Akarcalı.

Zaten sadece bu iki değerli siyasetçimiz iş yaptılar, diğerleri ağırlıklı olarak protokol görevlerini yerine getirdiler, bol bol imza attılar.

Not: Tek kabul etmediğim icraatları Kumarhanelerin kapatılmasıdır.

Peki diğerleri?

SİYASETTEN SON ÇIKIŞ "TURİZM BAKANLIĞI"
            Diğer tüm bakanlarımız "siyasetten uzaklaştırılmadan önce", son bir paye olarak Turizm Bakanlığına atandılar. Bu iki isim hariç Turizm Bakanı olduktan sonra siyasi hayatına devam edeni tanıyor musunuz? Hayır. Parti başkanları kimi siyaset dışında bırakacaklarsa önce bu bakanlığı gösterdiler, sonra da kapıyı.

            Eski bir Başbakanımızın hiç tatil yapmamakla övündüğü turizm ülkesi olarak ne turizm bakanları gördü bu ülke insanları. Mesela Hanım Turizm Bakanımıza sordular; Turizmle alakanız nedir? Cevap verdi. "Asmalı konak dizisinden sonra Kapadokya'ya gitmiştim". En iyi Turizm bakanımız ise "uyuyan" bakandı. En iyi kararnameleri onun zamanında çıkarttık. Uyurken tabi.

            İşte bu nedenle yeni sistemin sevdiğim tarafı bu oldu. Artık sektör ne ise Patron veya profesyonel, ancak o sektörün insanları bakan olacak.

Mehmet Ersoy uygun bir bakan mı?
            Kesinlikle evet. Bir kere sektörden yani içimizden birisi olması 10 puan. Tecrübeli olması, işini iyi bilmesi, kendi şirketini sıfırdan bir dev haline dönüştürmesi, İyi derecede yabancı dil bilmesi, Turisti tanıması artı puanları.

             Peki, Mehmet Ersoy kendi şirketini kayırır mı? Bence hayır. Bu sektör çenesi kapatılamayacak, sansürlenemeyecek bir sektör.

             Peki ETS hakkında şikayetler pas mı geçilecek?. Yo. Ona da hayır. Benim de üyesi olduğum  TÜRSAB TOAR Komitesi asla buna izin vermez.

 

 
Toplam blog
: 305
: 4038
Kayıt tarihi
: 23.01.07
 
 

Kayseri doğumlu, 1977'den beri Sektörde (Otel, Çarşı, Yurtdışı Acente, Profesyonel Turist Rehberi..