Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İçinden çıkılmaz ikilemler...

İçinden çıkılmaz ikilemler...
 

İnsanoğlu, nedendir bilinmez kötü haberlere, olumsuzluklara, krizlere hep daha meraklı görünmüştür. İşlerin kötüye gitmesi, çıkmazlara girmesi, “eyvah şimdi ne olacak” gibi söylemler, bizlerin daha çok ilgisini çekmiştir, dolayısıyla medya bu tür haberleri daha çok sevmiştir.

Hâlbuki iyi güzel konular, olumlu gelişmeler neden ise, fazla ilgi çekmez.

Bloglarda yazılan yazılara baktığımızda, olumsuzluklardan bahseden blog sayıların daha fazla olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.


Bugün iyi şeylerden bahsetmek istiyorum. Nasıl başaracağımı bilmiyorum. Şöyle baksak, günü yaşamak, yaşadığımız anı doyasıya hissetmekle başlaya biliriz. Hayata iyi taraftan bakarak, gördüklerimizi iyiye yorumlayarak yapabiliriz. Yolda yürürken, işimizin başında uğraşırken, akşam ailemizin yanında olumlu olarak, gerçekleştirebiliriz istediğimizi. Bakın, dünyanın en güzel şehrinde yaşıyoruz. Hava güneşli, boğazın o eşsiz büyüsüne kaptırabiliriz kendimizi. Eğer çocuklarımız varsa, onları güzel bir parkta oynamalarını seyredip, gazetemizi okuyabiliriz. Akşamları, dinlendirici bir müzik ile yeşil çayımızı yudumlayıp, sevdiğimiz bir arkadaşımızla sohbet edebiliriz. Gördüğünüz gibi bir başladık mı arkası geliyor. Nasıl başlarsak öyle devam ediyor.


Çevremizin ruhsal burulmasının, bizi içine almasına izin vermemeliyiz. Sıkıntı ve buhranlar bulaşıcıdır, zincirleme reaksiyon misali toplumun tamamına ulaşmak ister. Toplumun dokusuna son derece zararı olan bu buhranlara karşı, olumlu ve dirençli olmak gerekir. Farkında olmak, düşünen bireyler olmak önemli. Dolayısıyla bardağın dolu tarafından bakmak, etrafımıza çözüm olmak, toplum olarak üzerimize çöken buhrana ilaç olacaktır.

Şikâyet edeceğimize çözüm olmak, karanlıktan şikâyet edeceğimize bir mum yakmak daha iyidir. Toplum olarak ileriye gidebilmemizin bir yolu da bu olacaktır. Hayata olumlu bakan, neşeli insanlarla birlikte olmak bizi rahatlatacaktır. Kötümserlikten kaçmak, arabesk düşünceden uzak durmak, zor olmasa gerek.

İçinde bulunduğumuz ortamda, iyiye bakmak, güzeli düşünmek, olumlu çareci olmak öylesine zor ki, bunun farkındayım. Çocukların, doğu halkımızın, üst üste gelen zamlar altında ezilen sabit gelirlilerin travmaları bizi hiç rahat bırakmıyor ki. Ama bir taraftan da hayat geçiyor ve yapılacak çok şey var. Velhasıl içinde bulunduğumuz ikilemler hep bizlerle beraber olacak, bize ise güçlü olmak kalıyor....

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..