Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '10

 
Kategori
Blog
 

İçinden geldiği gibi blog yaz!

Milliyet Blogun sloganı " SESİNİ DÜNYAYA DUYUR ". Genel amaç bu. Yoksa kısa yazmışsın, uzun yazmışsın, gazetelerden alıntı yapmışsın, itina göstermiyorsun, yazı yeteneğin zayıfmış bunlar blog için bir kıstas değil.

Herkes güzel yazı yazamaz. Bu bir yetenek işi. Şiir yazmak da ayrıca bir yetenek ister. Kimseyi tenkit edemeyiz. İsteyen istediğini yazsın. İstediği şekilde yazsın. Bazen, Tek bir cümle, yüz sayfadan daha çok şey ifade edebilir.

Bir kere Blog ortamı özgürlük ortamıdır. Kimsenin özgürlüğünü kısıtlayamayız. Oysa ki MB'ye katıldığım günden beri okuyabildiğim blogların tamamına yakını mükemmel. Arada bir iki tane amacını anlayamadığım yazılar oldu. Belki de ben onları anlayamadım.

Blog ortamı, özgürlük ortamıdır diyoruz ama, tabii ki belli kurallara riayet edeceğiz. Haddimizi bileceğiz. Zaten bunları yazmak da gereksiz.

Benim bu blogu yazmama neden, bazı bloggerların blogların kalitesi hakkındaki olumsuz görüşleridir. Burası bence bir Edebiyat platformu değildir. Uzmanlar platformu hiç değildir. İnsanlar düşüncelerini açıklayacak bir ortam istiyorlar, fikirlerini açıklamak ve paylaşmak ihtiyacını duyuyorlar ve yazı yazıyorlar. Yoksa belli kriterler olsa çoğu kimse katılmaz ve bugünkü renkliliğe ulaşılamazdı.

Blog yazıları, bir çok gazete köşe yazılarına nazaran çok daha ilgi çekici, eğlenceli, kaliteli ve renkli olduğundan, bence çok okunuyor ve dikkat çekiyor.

Bence internetin en parlak yönü Blogların olmasıdır. İnsanlara bir ufuk açmıştır. Tenkitlerle bu ufuk daraltılmamalıdır.

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..