Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İçinizdeki egoizmi kontrol edin....

İnsan oğlunun yaratılışından itibaren iç dünyasında hakim olamadığı tek duygu egoizmdir. Egoizm nedir derseniz, kendini herkesten ve herşeyden üstün görme özelliğidir. İnsanoğlu doğduğunda anne ve babasının egoizmi ile büyür ve yetişir sonrasında kendi egoizmi ortaya çıkar. Egoizm tamamıyla yanlış bir olgu değildir, herşeyin fazlası zarar olduğu kadar zararlıdır.

İnce bir çizgi var ki o çizgiye kadar ilerleyen hırsı ve azmiyle başarılara koşar, bu tip insanlar içlerinde bulunan egoizmi kontrol edebilenlerdir ama bir de o çizgiyi geçenler var ki onlarda kendi ruhlarını egoizme teslim edenlerdir. Bu kişileri egoları yönetir, ruhları çoktan ölmüştür, çünkü aynı tahtta iki kral oturmaz. Egoizme tutsak olmuş bir birey her zaman daha çoğu için uğraşır amaçsızca bunun için koşar, her zaman daha çok para, daha çok mal derdindedir. Yani madde, maneviyatı öldürmüştür tek kaygıları daha çoktur. Bunun sonu ise günümüzde medyada da takip ettiğiniz üzere çılgınlıklar ve katliamlardır. İnsan neden anlamsızca daha çok ister ve haliyle kavuşamayınca akli dengesi bozulur. Tek nedeni maalesef egoizmdir.

Çılgınlıklar, katliam yapanlar, hırsızlar, dolandırıcılar vs. bu tip insanları gördüğümüzde bunlar şeytana uymuştur deriz, aslında yaratan bizi öyle kusursuz ve benzerinde yaratmıştır ki bizler bunu anlamamakta ısrar ediyoruz. Şeytan dediğimiz şey sadece gereğinden fazla egomuzdan başka bir şey değildir. Yani onu biz yaratıyoruz bir başkası değil.

Şimdi gelelim egomuzu nasıl yönetmeliyiz konusuna, önce yukarıda yazdıklarımı çok iyi bir şekilde anlamanız, gerekirse birkaç defa daha okumanız ve düşünmeniz gerekmekte. Öncelikle nerde olduğunuzu kim olduğunuzu iyi analiz edin, sonrasında hayatta size güç verecek ama başkalarına zarar vermeyecek amaçlar edinin. Bu amacı düşünürken içinizde mutluluk hissi uyanmalı, asla hırs uyanmamalı eğer uyanıyorsa amacınızı tekrar gözden geçirmelisiniz. Bu amaç içinizdeki egoizme bir çizgi çizerek sizi kontrol etmesine izin vermeyecektir. Şimdi başlayın koşmaya ve inanınki sizi kimse durduramayacaktır, çünkü siz farkında olun veya olmayın mükemmel bir varlıksınız. Sadece tembellik yapıp bunu keşfetmek istemiyorsunuz. Mutlu bir şekilde yaşamak sizin elinizde bir başkasının değil, öyle yada böyle ölüm doğanın kanunu. Kimse bir çift çorap bile götüremiyor gittiği yere. Bu kendi hayatınızı akışına bırakın demek değil, sizden sonra gelecek çocuklarınıza, torunlarınıza insanlığa güzel bir şeyler bırakmak için etik bir şekilde doğruluktan ayrılmayarak ve egonuza teslim olmadan yarışa bildiğiniz kadar yarışın. Gerçek ölümsüzlük budur işte.

Size bir sır vermek istiyorum, hayatta en büyük sır kendinizsiniz, kendisini çözen sırrada kavuşmuş olur. Evrenin merkezinde sen varsın ve sen nasıl yönetirsen hayatın öyle yönlenir.

 
Toplam blog
: 53
: 1670
Kayıt tarihi
: 13.10.07
 
 

  Merhaba ; Bakmayın böyle yazılar yazdığıma, bilgi okyonusunda bir balık etmem nazarımda. Paylaş..