Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İçinizdeki Meryem'i uyandırın

İçinizdeki Meryem'i uyandırın
 

DİNLERİN ÖZÜNDE İNSANLARDA FARKINDALIK YARATMAK VARDIR. KUTSAL KİTAPLARDA ANLATILANLAR ÜZERİNDEN, İNSANLARA GÖNDERİLEN MESAJLAR BULUNMAKTADIR. 

Zamanın birinde Hz.Zekeriya’nın bakımını üstlendiği Meryem adında bir genç kız vardır. Bu kızcağız çocukluğunu ve gençliğini ibadetle meşgul olduğu bir mabette geçirir. Bir gün mescitten çıkıp yola koyulduğunda  karşısına melek Cebrail çıkar ve kendisine bir erkek çocuk müjdeler. Meryem ‘’Benim nasıl çocuğum olur? Ben evli değilim.’’ Diye düşünse de Allah’ın her şeye gücü yeter. O, hüküm ve hikmetin tek sahibi olandır.

Doğum vakti geldiğinde, bir hurma ağacının altında, zamanın peygamberi İsa’yı dünyaya getirir. Tanıdınız değil mi bu öyküyü ? Hıristiyanlık aleminin en bilinen öyküsüdür bu…

Dinlerin özünde insanlarda farkındalık yaratmak vardır. Kutsal  kitaplarda anlatılanlar üzerinden, insanlığa gönderilen mesajlar bulunmaktadır.

Dönüp Meryem’ in hikayesine tekrar tekrar bakmak gerek. Meryem’in üzerinden bize anlatılmak istenileni, tefekkür etmek gerek. Meryem, hepimizin içinde bulunan dişil enerjinin bir sembolü olsa gerek. İsa ise, içimizden dışarı çıkmaya bekleyen yaratılıcılığımız …..

Kadın ya da erkek olalım hiç farketmez. İçimizde bir yerlerde bulunan dişil enerji, tıpkı Meryem örneğinde olduğu gibi, Yaradan tarafından döllenir. Bize düşen Allah’a teslim olup, akmakta olan yaratım gücünü taa derinlerimizden hissedebilmektir. İşte o zaman Meryem oluruz. İşte o zaman İsa ‘yı yani yaratıcılığımızın meyvesini hayata sunarız.

Haydi o zaman ne duruyorsunuz. İÇİNİZDEKİ MERYEM’İ UYANDIRIN. Derinlerinizde  meyve vermeyi bekleyen tohumları şifalandırın.. Yaratıcı parçanızın farkına varın. Ve içinizdeki Meryem’le bir olun.  

 
Toplam blog
: 103
: 6084
Kayıt tarihi
: 06.02.13
 
 

Hacettepe Üniversitesi  İngiliz Dil Öğretmenliği mezunu Ayperi Ferda Oral, üstatlardan, Metafizik..