Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '12

 
Kategori
Güncel
 

İçişleri Bakanlığı'nın yeni projesi...

İçişleri Bakanlığı'nın yeni projesi...
 

İçişleri Bakanlığınıyeni uygulaması, havadan gözetleme (alıntı)


Keşke Güneydoğuda özellikle Şemdinli, Elazığ, Diyarbakır ve bazı illerde de PKKnın; Roketatarlar ve bombalarla baskın yapıp, savunmasız, günahsız çocuk, kadın ve yaşlıları öldürdüğü de tespit edilebilse. Ne kadar iyi olacak. Umarım bu uygulama en kısa zamanda gerçekleşir ve başarılı olur. Bu caniler karanlıktan yararlanarak kaçıp kurtuluyorlar. Yakalanıp cezalarını çekmeliler. İşte Mynet’ e düşen haberin detayları:

NAHİDE ÇELEBİ

İşte İçişleri Bakanlığı'nın yeni projesi...

İçişleri Bakanlığı, suçla mücadelede oldukça önemli katkı sağlayan Mobese sisteminde yeni bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Suçla mücadelede önleyici tedbirler kapsamında yakın gelecekte özellikle büyük şehirlerde havadan 24 saat esasına göre devriye, keşif ve gözetleme faaliyetleri yaygınlaştırılacak. Türkiye toplam nüfusunun yüzde 78'i polis görev ve sorumluluk bölgesinde, geri kalan yüzde 22'si ise jandarma bölgesinde. Ülkenin yüzölçümünün yüzde 87'si de jandarma sorumluluk bölgesinde bulunuyor. İçişleri Bakanlığı, güvenlik hizmetlerinde ve suçların önlenmesinde, vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile teknolojik imkânlar da kullanılarak hizmet kalitesini ön plana çıkaran çalışmalar yapmaya başladı. Suçla mücadelede Mobese sistemi emniyet güçlerinin en büyük yardımcılarından biri. 80 il ve büyük ilçelerde sistemin altyapısı kuruldu. Organize suç örgütlerine yönelik yapılan planlı erasyonlarla, bu örgütlerin birçoğu etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanlığı şimdi yeni bir adım daha atmaya hazırlanıyor.

Suçla mücadelede önleyici tedbirlere ağırlık veren bakanlık, "suçu önlemek, suçu soruşturmaktan çok daha az maliyetli" prensibinden hareketle devriye hizmetlerini havadan yapacak. Bu amaçla, yakın gelecekte özellikle büyük şehirlerde havadan 24 saat esasına göre devriye, keşif ve gözetleme faaliyetleri yaygınlaştırılacak. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerde, polis helikopterleri suçla mücadele kapsamında havadan asayiş hizmeti verecek. Özellikle bir olay olduğunda yurt dışında olduğu gibi zanlılar havadan da takibe alınacak ve yerdeki ekipler ona göre yönlendirilecek. Emniyet güçlerine gelecek ihbarların niteliğine göre de bu yöntem uygulanabilecek.Aynı sistemin Doğu ve Güneydoğu'da da kullanılması hedefleniyor. Diyarbakır, Van, Batman ve Hakkari gibi illerde şehir merkezlerinde işlenen terör suçlarında bu yöntemin uygulanması planlanıyor. Mobese sistemiyle asayiş suçlarında büyük başarı yakalayan emniyet güçlerinin havadan da suçlulara göz açtırmaması hedefleniyor. İçişleri Bakanlığı, projeyi alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra önümüzdeki yıllarda hayata geçirmeyi planlıyor.

TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİK İLE 5 BİN 500 OLAY AYDINLATILDI İçişleri Bakanlığı, suç soruşturmasına ilişkin teknik ve idari kapasiteyi geliştirerek her türlü teknolojik imkâna ve uluslararası akrediteye sahip modern kriminal laboratuvarlar da kurdu. Suçla mücadelede suç işlenmesini önleyecek mekanizmaları geliştiren emniyet güçleri, suçla mücadeleyi etkin kılma, güvenli ve huzurlu bir ortam sağlamak için güvenlik hizmetlerine toplumun katılımı ve desteğini sağlamaya çalışıyor. Bu amaçla başlatılan ve bugüne kadar başarılı sonuçlar alınan "Toplum Destekli Polislik Projesi" 81 ilde ulanıyorProje kapsamında, her mahalleden sorumlu en az bir polis memuru görevlendirildi. Vatandaşların sorunlarını e-posta yoluyla sorumlu polis memuruna ulaştırabilmesi imkânı sağlandı. Bu uygulama ile Toplum Destekli Polislerin görev bölgelerinde elde ettikleri bilgiler sonucunda, 5 bin 518 adli olay aydınlatıldı ve adli makamlara intikal ettirildi.

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..