Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

İçki, meyve, alkol ve hayat

İçki, meyve, alkol ve hayat
 

Hayat kısa bol meyve ye


İçki, Meyve, Alkol ve Hayat

İnsanların hayatlarına ya da özgürlüklerine müdahale etmek için ülkemizde bazı ön yoklama ya da ön anket yöntemleri vardır. Bunlardan bizde en yaygın kullanılanı birinin herhangi bir ortamda ya da ortada konu yokken bir açıklama yapması ve gündemi bir anda önemli konulardan saptırarak gereksiz konulara taşıması uygulaması. Bu konuda gördüğümüz pek çok örnek var; bir belediye başkanının ikinci hanımı başka yerden al açıklaması, valinin eski günlere özlemi, adına sanatçı bile denilemeyecek güncel adıyla magazin güzellerinin dedikoduları vb.

ülkemizde bu tip polemikleri tabii en çok politikacılar yapıyor. içlerinde timsah göz yaşı döken de var, duygu sömürüsü yapan da var, fakirlik edebiyatı yapanı da var. Fakat burada en önemli konu kim olursa olsun toplumda insanlara saygılı olmak kaydıyla insanların yaşamdaki tercihlerini zorla değiştirmeye yönelik açıklama ya da polemikler kesinlikle tasvip edilemez. herkes her konuda konuşabilir ama insanların kişilik haklarıyla ilgili konularda atıp tutmamak gerekir.

İçkinin ülkemizde sürekli olarak son yıllarda farklı şekillerde tartışılması da yanlıştır.burada içkinin zararlarını anlatacak halimiz yok bunu herkes biliyor. içkinin fazlasının ya da alışkanlığının iş, aile ve sosyal yaşamdaki zararlarını herkes biliyor ve görüyor. ama birileri çıkıp da önce sigarayı her yerde yasaklarsa (gereksiz yerlerde bile) sonra da içki içmek yerine saygısızca meyve yiyin derse bunun altında art niyetin olduğunu görmemek mümkün değil. O zaman birileri de çıkıp der ki; "biz sizin gibi her gün ve her saat meyve yiyemiyoruz dolayısıyla da hem içki içmiyoruz hem de meyveden alkol alamıyoruz, " der. Ya da İran'da ya da Arap ülkelerinde içkinin yasak olduğu yerlerde olduğu gibi içkiyi el altından içerler ya da alkolsüz deyip su gibi arpa suyu ya da maltlı içecek tüketirler. Dolayısıyla içki yerine meyve yiyin sloganının altında yatan sebeplerden biri de ; gelecekte iktidardaki birilerinin yüksek kar marjına sahip olan alkolsüz, maltlı içecek piyasasına girmek istemesi olabilir.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..