Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '11

 
Kategori
İnançlar
 

İçki ile ilgili Ayetler

Kuran'da üç yerde içkiden bahsediliyor. Birincisi Bakara Süresinin 219. ayeti, ikincisi Nisa süresinin 43. ayeti, üçüncüsü de Maide süresinin 90 ve 91. ayetleri. 

Bakınız Bakara Süresinin 219. ayetinde ne deniyor. "Sana şaraptan kumardan soruyorlar. Onlara de ki ikisinde de hem büyük günah, hem de insanlar için menfaatler vardır. Onların günahları ise menfaatlerinden daha büyüktür". 

Nisa süresinin 43. ayetinde de şöyle deniyor. "Ey iman edenler! Sarhoş iken dediğinizi bilmedikçe namaza yaklaşmayın." 

Maide süresinin 90. ve 91. ayetlerinde de şöyle deniyor. " Ey iman edenler! Şarap da kumar da dikili taşlar da, fal okları da Şeytan'ın murdar bir işinden başka bir şey değildir. Artık ondan kaçının ki felah bulasınız. Şeytan yalnız şarap ve kumar ile aranıza düşmanlık, sevmemezlik bırakmak, ve sizi de Allah'ı anmaktan alıkoymak ister; daha vaz geçmeyecekmisiniz." 

Kanaatimce insanları şaraptan, genel olarak da alkol den uzak tutmak için bunlardan daha yumuşak, daha güzel, etkili, ikna edici ve reaksiyon uyandırmayan bir mesaj olamazdı. 

Müsadenizle ben de kısa bir yorumumu ilave etmek istiyorum. Insanlar alkol aldıkları andan itibaren ve tabi aldıkları alkolün miktarına ve derecesine bağlı olan bir oranda Şeytan'ın etkisi altına girmeye başlıyorlar. Şeytan'ın amacı zaten insanları kandırmak yoldan çıkarmak değil mi? Işte alkol aldığınız andan itibaren aslında daha iyi bir duruma gelmemenize rağmen kendinizi daha iyi hissetmeye başlıyorsunuz, yani daha iyi düşündüğünüzü, daha çekici bir insan olduğunuzu, daha esprili olduğunuzu, daha iyi konuştuğunuzu, daha iyi fikirler üretebildiğinizi, daha ikna edici olduğunuzu, daha iyi araba kullandığınızı, daha cesur olduğunuzu, daha güçlü olduğunuzu, daha iyi döğüşebileceğinizi, vs vs sanmaya başlıyorsunuz. Aslında içki ve alkol sizi bu daha iyilerden hiçbiri haline getirmiyor ama sizin kendinizi öyle sanmanızı sağlıyor. Diğer bir ifade ile Şeytan'ın sizi daha rahat ve kolayca kandırabileceği bir moda giriyorsunuz. 

Içki yüzünden; sonradan öyle yapmış olmaktan, öyle davranmış olmaktan veya öyle söylemiş olmaktan sonradan pişman olmamış hatta utanmamış kaç kişi var aramızda...
 

 
Toplam blog
: 326
: 941
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

Okullar: TED Ankara Koleji, ODTÜ, Bogaziçi Üniversitesi (Master) İş Hayatı: Philips, Anadolu Endü..