Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '12

 
Kategori
Futbol
 

İçki masasında Fenerbahçe’nin "helvası"nı yapmak!

İçki masasında Fenerbahçe’nin "helvası"nı yapmak!
 




Ölenin arkasından helva yapılır. Başsağlığına gelenlere helva ikram edilir. Yememek olmaz, ayıptır; kaşığın ucuyla ağzına şöyle bir parça atmalısın.

Fenerbahçe’nin “helvası” nerede yapılmış?

İçki masasında!

Cüneyt Özdemir'in CNNTürk'teki 5N1K programına konuk olarak katılan TFF Hukuk Kurulu Başkanı İlhan Helvacı bir şeyler söyledi.

UEFA Başmüfettişi Pierre Cornu’nun TFF ile görüştüğü günü/ geceyi anlattı:

"Gece yarısı olmuş‚ yemekler yenmiş, herkes artık rehavete kapılmış, masanın etrafında 5 kişi konuşmaya çalışıyor.”

Cüneyt Özdemir, "Cornu alkol aldı mı?" sorusuna Helvacı'dan "Evet" yanıtını alınca, şaşkınlığını  bir soruyla açığa vuruyor:

"Böyle önemli bir konuyu nasıl içki masasında konuştunuz?"

Görüldüğü gibi, Fenerbahçe’nin “helvası” içki masasında yapılıyor, Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nden men edilince, ziyafet niyetine yeniyor!

*****

Gel zaman, git zaman...

Yetmedi, Fenerbahçe’nin “helvası”nı bir kez daha yemek istiyorlar. Anlaşılan, helvanın tadı, damaklarda kalmış, ağızlarının tavanına yapışmış!

Fenerbahçe’nin “helvası”nı yapanların başında, yeminli çevirmen yerine, o görüşmelerin çevirmenliğini üstlenen Helvacı’nın geldiği iddia ediliyordu.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne gönderilmediği için mağdur/du!

Mağdurun ne yapacağı belli; boynunu bükmeyecek, direnecek, hak arayacak. Hak aramanın yolları, usulleri var/dı. Bu bakımdan soluğu CAS’ta aldılar. TFF ile UEFA’yı dava ettiler, tazminat davası açtılar.

Ve Fenerbahçe’nin “helvası”nı yapanlara ulaştılar; dayanakları, UEFA’nın CAS’a gönderdiği  Cornu’nun raporuydu:

İşte, İlhan Helvacı’nın sözünü ettiği o yemekle ilgili Cornu'nun raporundaki bölümden alıntı:

“22 Ağustos 2011 akşam birlikte yemek yedikten sonra Sayın  Aydınlar, Sayın Arıboğan ve Sayın Helvacı ile  bir, bir buçuk saat kadar süren (saatime bakmadım) bir toplantı yapıldı” dediği bölümden iki alıntı:

“EK raporunda bulunan ve incelenen delillere istinaden Fenerbahçe SK yetkililerinin maçlarda  hile yapmadıklarına dair % 1 olasılık olup olmadığını sorduğumda TFF yetkilileri bana hayır cevabını verdiler. Dolayısıyla ceza soruşturmasının sonucunda Fenerbahçe SK’nın şikeye karışma iddiasından temiz çıkmasına imkan olmadığı açıktı. Toplantıda bulunan kişiler arasında bu konuda mutabakat vardı.” (sayfa 7)

“Netice itibariyle, şunda fikir birliğine vardık: ben görüşlerimizi UEFA genel sekreterine rapor edeceğim. UEFA genel sekreteri hızlı bir şekilde TFF’ye pozisyonumuzu teyit eden bir yazı yazacak (TFF’nin harekete geçmesi talebi; Fenerbahçe SK ile temasa geçilip kulübün 2011/2012 UCL’den kendi isteğiyle çekilip çekilmeyeceğinin sorulması; aksi takdirde, TFF  kulübü geri çekecek veya disiplin prosedürü olasılığı ile karşılaşacaktır), TFF’de en kısa sürede gerekli adımları atacak, bu konuda anlaştık." (sayfa 8)


Cornu’nun beğenilmeyen ifadelerinin CAS’tan çekilmesi talep edildi, ama bu talep, Fenerbahçe’nin uyanık davranmasıyla, geri çevrildi.

*****

Gel zaman, git zaman...

İçki masasında hazırlan helva, Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde men edilmesiyle, yendi.

Gün geldi, kendisinden bilgi ve belge saklandığını anlayan Mehmet Ali Aydınlar’ın TTF Başkanlığı’nı bıraktıktan sonra yaptığı açıklama, yeni “helva yeme”lere kapıları kapatmak için miydi acaba?

“Güven ortamının bulunmadığı, birçok kişi ve kurumun çıkarları nedeniyle etik dışı davranmayı mübah saydığı bir ortama daha fazla tahammül etme imkanım ortadan kalkmıştır.”

Olanların açığa çıkmaya başlaması üzerine, Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı elinden alınan, “helvası” yenen Fenerbahçe, bir çağrı yaptı:

“Beklentimiz hemen bugün kulübümüzün haksız yere Şampiyonlar Ligi yolunun kapanmasına neden olanların, başta TFF Hukuk Kurulu Başkanı İlhan Helvacı olmak üzere, istifa etmesidir."

İlhan Helvacı, görevini yaptığı söylüyor, istifa etmem, diyor.

****

Gel zaman, git zaman...

Zaman geliyor, gidiyor.

Bakalım,  “helva yapan”lar mı, “helvası yapılan” mı kazanacak?

Bekliyoruz, bekleyeceğiz; görürsek göreceğiz!

TURGUT ÇELİK/ Mersin

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..