Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

İçkiyi içen, gazı yakan ödesin…

İçkiyi içen, gazı yakan ödesin…
 

Enerji bakanından tam da AKP hükümetine yakışır bir demeç aldık. İnsanı ne yerine koydukları kullandıkları kelimelerden anlaşılıyor.

Bakan bey, "Alkollü içeceğe zam yaparak bu yükü yalnızca içene mi yüklemek doğru olur, yoksa 75 milyon kişiye dağıtmak mı? Doğalgaz konusu da böyle. BOTAŞ kendi ayakları üzerinde duramıyor. Biz yükü 75 milyona dağıtmaktansa kim neyi kullanıyorsa bedelini ödesin istiyoruz"

Doğrusu bravo kendilerini alkışlıyoruz. Her hükümetin bir politikası olması doğaldır. Bunlarınkinin de her şeyin bedelini kullanan ödesin politikası olabilir. Ancak aklımıza hemen elektrik kaçakları geliveriyor. Güneydoğuda kullanılıp ödenmeyen elektiriği neden bizden tahsil ediyorlar? Bırakın kim kullanıyorsa o ödesin. Yoksa o paraları tahsil etmeye gücünüz yetmiyor mu? O zaman size ne ihtiyaç var. Bu millet sizi niye beslesin ki?

İçki konusu da başka bir âlem. Eğer hükümet içkinin içine elini sokmasa bu halk uygun fiyata içkisini içer. İçkiden sigaradan aldığı vergiler ancak zulüm diye tanımlanabilir. Efendim içmesinler, sağlığa zararlı gibi laf salatalarını da bırakalım artık. Herkesin kendi sağlığı kendinden sorulur. Eğer gerçekten halk yararına bir iş yapacaksanız, bilerek sağlığını bozanlara sağlık desteği vermezsiniz olur biter.
Aslında bütün bu tiyatro oyunlarının iki sebebi vardır. Birincisi oy alacağım diye geniş kesimlerden vergi alınmıyor. Kayıt dışının %60 ı geçtiği en iyimser ağızlardan telaffuz ediliyor. Onlardan almadıkları vergiyi de bellemişler bazı kalemleri, üzerine yıkıp duruyorlar. Tabii bu o kayıt dışı yaşayanların umurunda değil. Seçimlerde gidip oyları veriyorlar.

İkinci ve çok daha önemli bir sebep de üretmeden tüketmek. Bunun için yapılan teşvikler arşı alaya çıkıyor. Ekonominin sözde bilirkişileri ağızlarını açtıklarında ne kadar çok ihracat yaptığımızı ballandıra ballandıra anlatıyor. Halk da sadece seyrediyor. Ama bu beyler bu kadar ihracat için ne kadar ithalat yaptığımızı, ne kadar zararda olduğumuzu hiç anlatmıyor. Üretim yapılmayan bir ülkeden yeterli vergi de toplanamaz. O zaman olacak budur. Kör tuttuğunu öpüyor.

İzmir 2012-09-27

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..