- Kategori
- Yemek - Mutfak
İçli köfte
MALZEMELER
1 kg içli köftelik bulgur
2 adet yumurta
2 avuç un
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pulbiber
Haşlamak için 3 lt kaynar su
Kızartmak için 150-200 gr tereyağı
İÇ MALZEME
http://www.turkiyeinternette.com/haber/7562-sicak-yemekler-icli-kofte.html
500 gr. az yağlı kıyma (Dilerseniz yarım kilo patatesle de yapabilirisiniz. Daha hafif olur.)
3 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı reyhan
Tuz
YAPILIŞI
Kıymayı bir tencereye alıp suyunu çekip bırakana kadar kavurun. Kıyma suyunu çekmeye yakın ince doğranmış soğan, tuz, biber, salçayı ve ocaktan almaya yakın reyhanı ilave edip soğumaya bırakın. Köfteyi yapmaya başlamadan önce iç malzemenin iyice donmuş olmasına dikkat edin. Kıymalı içi buzdolabında tutarak dondurabilir (Patatesli yaparken patatesi püre haline getirin)
Diğer yandan içli köftelik bulguru az bir suyla ıslatın. Tuzu, unu, yumurta, salça ve biberini ilave edip 1bugur şişene kadar bekletin. Daha sonra köfteyi ara sıra elinizi ıslatarak yoğurun. (fazla sulu olmamasına dikkat edin köftenin açılması zor olur ve dağılabilir.) Elinizle açtığınızda açılacak kıvama gelene kadar. Yoğurduğunuz köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avcunuzun içinde tutarak diğer parmaklarınızla havuz şeklinde açın. Kymalı harcı açtığınız köftelerin içine doldurup yavaşça büzerek kapatın ve avcunuzun içinde kubbe şekli verin. Ya da kolayınıza gelen başka bir şekil olabilir. Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Derince bir tencerede kaynayan suya tuz ilave ederek köfteleri tek tek kaynayan suya bırakın. Kaynamaya başladıktan 10 dk. kadar pişirin Pİşen köfteleri delikli kepçeyle tek tek bir süzgece alıp. Daha sonra geniş bir tavada eriyen tereyağında kıızartarak servis yapın
http://www.turkiyeinternette.com/haber/7562-sicak-yemekler-icli-kofte.html